Prvi u Europi

Zenički muzej postavio virtualnu izložbu 'Digitalni Kulin ban'

''Mi smo prvi muzej u Europi koji je postavio digitalnu/virtualnu izložbu. Nema više printanja izložbenih panela, a naši će posjetitelji moći uživati u Full HD rezoluciji ma o kojoj izložbi da je riječ, na 12 suvremenih interaktivih uređaja''
Kultura / Umjetnost | 18. 05. 2020. u 08:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muzej grada Zenice postavio je u svojim prostorijama digitalnu/virtualnu izložbenu galeriju.
Prva izložba koju zenički muzej na ovakav način predstavlja svojim sugrađanima i drugim posjetiocima nosi naziv "Digitalni Kulin ban".

''Mi smo prvi muzej u Europi koji je postavio digitalnu/virtualnu izložbu. Nema više printanja izložbenih panela, a naši će posjetitelji moći uživati u Full HD rezoluciji ma o kojoj izložbi da je riječ, na 12 suvremenih interaktivih uređaja. Otvorili smo i mogućnost da posjetitelji biraju koje će sadržaje gledati. Ne samo da gledaju izložbe iz našeg muzeja, Bosne i Hercegovine, nego i iz čitavog svijeta. Zenica je tako postala i centar muzejskog univerzuma'' - izjavio je Feni direktor zeničkog Muzeja Adnadin Jašarević.

Zenički muzej je već od početka pandemije koronavirusa svoje digitalizirane izložbe, kao i izložbe nekih drugih muzeja, učinio dostupnim posredstvom interneta.

Kopirati
Drag cursor here to close