Vareš

Završena 7. likovna kolonija u Borovici

Ovogodišnja likovna kolonija, okupila 15 je umjetnika iz BiH, Hrvatske, Srbije i Mađarske.
Kultura / Umjetnost | 15. 09. 2021. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postavkom izložbe u parku kod Osnovne škole Vareš 14. rujna, zatvoren je sedmi saziv međunarodne likovne kolonije Borovica 2021.

Ovogodišnja likovna kolonija okupila 15 je umjetnika iz BiH, Hrvatske, Srbije i Mađarske.

Art colony Borovica 2021. je bila podijeljena u dva dijela – likovnu i grafičku radionicu. Sve je počelo 3. rujna, a završava postavkom djela nastalih na ovogodišnjoj koloniji.

Na grafičkoj radionici sudjelovalo je troje umjetnika – Matea Martinović, Ana Bleko i Višeslav Lučić koji su iza sebe ostavili 6 djela u tehnici suha igla i jedan linorez za fundus kolonije.

Na slikarskoj radionici sudjelovali su: Robert Kormoš, Megi Kunštek, Mario Parić, Nelisa Baždar, Željko Koren, Dario Pehar, Alisa Teletović, Sanja Sivrić, Anja Marić, Mateja Galić, Snježana Vlatković i Dragana Grujičić.

Oni su izradili 15 djela oslikanih tehnikom akril na platnu, a većinom je riječ o pejzažima, realističkim ili nadrealnim prikazima prirode, životinja, ili pak enterijera, u zavisnosti od onoga kako je čarobna Borovica nadahnula svakog od njih.

Foto: PR / Ovogodišnja likovna kolonija okupila 15 je umjetnika iz BiH, Hrvatske, Srbije i Mađarske

Voditelj likovne kolonije Stjepan Šimić Pepi povodom izložbe je kazao:

''Izašli smo u park ispred škole, kako bi slike koje su nastale u plain airu, u prirodi, u sjenci drveća, na livadi, na brdu Požeblju kod borovičke crkve i njenoj okolini, izložili u sličnom prirodnom ambijentu u kom su stvarane i na taj način ih predstaviti vareškoj javnosti“

Na pitanje o impresijama sudionika ovogodišnje kolonije u Borovici, voditelj Šimić je dodao:

''Nama je jako bitno da su svi sudionici zadovoljni i da ističu želju da bi se opet rado vratili i sudjelovali na nekoj od budućih kolonija''.

Kopirati
Drag cursor here to close