Mostar

Završen prvi stupanj Napretkovog tečaja crtanja i dizajna

Cilj tečaja bio je educirati i približiti polaznicima svijet kreativnog vizualnog opažanja i izražavanja kroz ideje pretočene crtežom, priopćeno je iz Napretka.
Kultura / Umjetnost | 25. 03. 2019. u 10:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi stupanj Napretkovog besplatnog tečaja crtanja i dizajna, koji je trajao mjesec dana, uspješno je završilo trideset polaznika, a uskoro se organizira i drugi stupanj.

Organizator tečaja bio je HKD Napredak - Glavna podružnica Mostar, u suradnji s Narodnom knjižnicom HNŽ-a i Društvom hrvatskih likovnih umjetnika (DHLU-om).

Cilj tečaja bio je educirati i približiti polaznicima svijet kreativnog vizualnog opažanja i izražavanja kroz ideje pretočene crtežom, priopćeno je iz Napretka.

Magistar likovnih umjetnosti, akademski grafičar i profesor Višeslav Lučić, član uprave HKD Napredak - Glavna podružnica Mostar, istaknuo je kako je svih 30 polaznika tečaja pokazalo veliku zainteresiranost, iznimnu kreativnost, ljubav prema umjetnosti te kako su to potvrdili svojim redovitim dolascima i odličnim radovima, koji će biti izloženi nakon završetka tečaja.

"Ovim putem im uveliko zahvaljujem te nastavljamo drugi stupanj tečaja, u trajanju od jednog mjeseca, u istom umjetničkom duhu", dodao je Lučić.

U realizaciji tečaja sudjelovala je i Ana Šimić, magistrica likovne umjetnosti, akademska grafičarka i predsjednica DHLU-a.

Na tečaju crtanja i dizajna polaznici su savladali tehnike i osnove crtanja te obradili tematike: crtanje po promatranju sa olovkom i ugljenom, grafička modelacija i ornamentika s rapidografima i tuš-perom.

Kopirati
Drag cursor here to close