Međunarodni dan obrazovanja

Web izložba studentskih radova #ProbudiSe za kvalitetno inkluzivno obrazovanje

Čak 35 mladih autora je ponudilo jedinstven način prikazivanja inkluzivnog obrazovanja djece i mladih s invaliditetom široj javnosti.
Kultura / Umjetnost | 22. 01. 2021. u 20:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kvalitetna inkluzija u obrazovanju, kao izrazito važna društvena tema koja vodi stvaranju inkluzivnog društva na principima ljudskih prava, dobila je sada i svoju umjetničku prezentaciju.

Skretanje pažnje javnosti na važna društvena pitanja kroz likovne izričaje nije neobično i često doprinosi boljoj percepciji javnosti o nekoj određenoj temi.

To je potaklo organizaciju MyRight, koja u suradnji sa udruženjem DUGA, provodi kampanju #ProbudiSe, da ostvari suradnju s Akademijama likovnih umjetnosti u Sarajevu, Banja Luci i Širokom Brijegu i provede natjecanje za studentske radove na temu prava na inkluzivnog obrazovanja djece i mladih s invaliditetom.

Studenti su pod mentorstvom svojih profesora u velikom broju odgovorili na ovaj poziv, i svojim radovima pokazali da su mladi ljudi ti koji itekako mogu doprinijeti podizanju svijesti javnosti.

Komisije sastavljene od predstavnika udruženja osoba s invaliditetom, profesora i mentora sa Akademija likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega, Banja Luke i Sarajeva, i organizatora konkursa i izložbe su nagradile ukupno 10 radova.

Čak 35 mladih autora je ponudilo jedinstven način prikazivanja inkluzivnog obrazovanja djece i mladih s invaliditetom široj javnosti.

''Vjerovatno i ne postoji bolji datum od 24. siječnja, Međunarodnog dana obrazovanja, za službeno predstavljanje ove izložbe, jer su poruke za kvalitetno inkluzivno obrazovanje kroz ove radove veoma jasne i pozivaju na akciju'', istaknuto je iz MyRighta.

Izložba se održava u sklopu projekta ''Kvalitetno inkluzivno obrazovanje – sada!'' kojeg provode udruženje DUGA i organizacija MyRight, a kojeg finansiraju Light for the World, Austrian Development Agency i Kahane Foundation.

Izložbu možete pogledati ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close