Umjetnost na platnu

Više od 200 polaznika završilo školu slikanja Ivice Vlašića

Njiihove radove bit će moguće vidjeti na kraju godine u Art galeriji Vlašić.
Kultura / Umjetnost | 08. 05. 2021. u 11:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Školu slikanja koju organizira Art galerija "Vlašić" iz Livna, u vlasništvu akademskog slikara Ivice Vlašića, prošlo je do sada 200 polaznika koji su stekli znanje iz osnove crtanja i slikanja.

Akademski slikar Ivica Vlašić, koji iza sebe ima 45-godišnje stvaralačko i umjetničko iskustvo te preko stotinu skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, je kazao da je Škola slikanja i crtanja započela s radom još prije četrnaest ogodina.

Kroz sve to vrijeme, vrata akademije su bila otvorena za sve zainteresirane, a među njima je bilo i učenika te odraslih osoba raznih zanimanja i profesija, poput doktora, profesora, medicinskih sestara, časnih sestara, zanatlija, domaćica, službenika pa i političara- kazao je u izjavi za Fenu Ivica Vlašić.

"Od svih ti polaznika, njih petoro je završilo Akademije likovnih umjetnosti, dok ih se još toliko trenutno nalazi na studijima u Splitu ili Širokom Brijegu", s ponosom ističe Vlašić.

Pojašnjavajući princip rada škole, akademski slikar iz Livna je kazao da se njegova izobrazba sastoji od tri stupnja kroz koja se uče crtačke i slikarske tehnike, a održavaju se dva puta tjedno po dva sata u prostoru Art Galerije Vlašić.

Kao uvertira svega toga na kraju godine Art galerija Vlašić organizira izložbu slika polaznika gdje se uglavnom preferiraju slikarske tehnike pastel i ulje na platnu dok su motivi pejzaž i mrtva priroda.

"Interesantno je to što njihove radove sigurno možemo svrstati u moderne stilove jer su po posjećenosti veće i izražajnije nego kod akademaca kad oni izlažu svoje radove", naglasio je Vlašić.

Ovaj umjetnik, koji je rođen u Varešu, a već pola stoljeća radi u Livnu uvršten je u zagrebačku Enciklopediju hrvatske umjetnosti u izdanju Leksikografskog zavoda "Miroslav Krleža" te u Nacionalnu zbirku grafika Hrvatskog kluba za međunarodnu suradnju sa svoje dvije grafike.

U posebnost njegovog rada posebno se ubraja spoznaja da već godinama vodi privatnu galeriju te ga stoga u Livnu svrstavaju za osobu koje je posebno pridonijela popularizaciji ove umjetnosti u ovom gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close