Kriminalac

VIDEO | Snimka krađe Van Goghove slike

Snimka sigurnosnih kamera, koju su objavili nizozemski mediji, otkriva šta se točno dogodilo 30. ožujka kada je slika nestala.
Kultura / Umjetnost | 23. 04. 2020. u 09:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Da bi ukrao sliku Vincenta van Gogha "Proljećna bašta", iz muzeja "Singer Laren" u Nizozemskoj, lopov je koristio dobri stari alat za obijanje i razbijanje – malj.

Snimka sigurnosnih kamera, koju su objavili nizozemski mediji, otkriva šta se točno dogodilo 30. ožujka kada je slika nestala.

Muzej "Singer Laren" bio je zatvoren krajem ožujka zbog pandemije korona virusa kad je lopov razbio vrata i odnio sliku čuvenog umjetnika, piše portal televizije Foks 13 iz Memfisa.

Video-snimka sigurnosnih kamera prikazana je u nizozemskoj emisiji Opsporing Verzocht, koja se bavi rješavanjem stvarnih zločina. Na snimku se vidi kako lopov velikim čekićem, to jest maljem razbija staklena vrata muzeja tijekom ranih jutarnjih sati.

Ubrzo potom, pojavljuje se ponovo noseći Van Goghovu sliku u desnoj ruci, a malj u lijevoj.

Lokalna policija vjeruje da će nakon emitiranja snimka dobiti nove informacije kako bi uhvatila kradljivca.

Evert van Os, direktor muzeja "Singer Laren" obratio se priopćenjem u kojem je naveo da objavljeni snimak ne prikazuje cjelokupan tijek pljačke niti da se vidi koliku je štetu provalnik napravio.

"Lopov je razvalio nekoliko vrata i prošao kroz nekoliko razina zaštite koje su muzeju predložili eksperti. Također, snimka ne pokazuje pravu sliku sigurnosnog sustava muzeja", naglasio je Van Os.

Kopirati
Drag cursor here to close