Uništavanje imovine

Vandalizirana Picassova slika u londonskome Tate Modernu

Po pisanju Daily Telegrapha vandal je poderao vrijedno platno izloženo u galeriji, a AFP piše da uprava muzeja i policija zasad nisu potvrdili da je riječ o spomenutoj slici.
Kultura / Umjetnost | 01. 01. 2020. u 07:54 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak je pred sud izveden muškarac kojega optužnica tereti da je uništio Picassovu sliku izloženu u londonskoj galeriji Tate Modern, izvijestila je u utorak policija.

BBC piše da je riječ o slici pod nazivom "Poprsje žene" koja predstavlja fotografkinju Doru Maar, Picassovu dugogodišnju pratilju i muzu (1881-1973).

Po pisanju Daily Telegrapha vandal je poderao vrijedno platno izloženo u galeriji, a AFP piše da uprava muzeja i policija zasad nisu potvrdili da je riječ o spomenutoj slici, javlja Hina.

Policija je izvijestila da je dvadesetogodišnji mladić u utorak izveden pred sud u Camberwell Greenu te da će u pritvoru ostati do preliminarnog ročišta zakazanog za 30. siječnja.

Iz Tate Moderna nisu želljeli otkriti naziv vandaliziranog djela. Objavili su da je osumnjičeni vrlo "brzo uhićen" te da stanje oštećene slike trenutačno procjenjuju stručnjaci.

Ulje na platnu pod nazivom "Poprsje žene" Picasso je naslikao u Parizu u svibnju 1944. u Parizu. Kao nadahnuće mu je poslužila njegova muza, Dora Maar koju je slavni umjetnik prikazao kako sjedi na metalnom stolcu odjevena u zeleni ogrtač, a na glavi ima zeleni šešir.

Kopirati
Drag cursor here to close