Posebna atmosfera

Umjetnički kutak WHF-a: Jedinstven pristup umjetnosti

Nekolicina mladih umjetnika svojim djelovanjem dodaje još poneku notu već bogatom festivalskom sadržaju
Kultura / Umjetnost | 27. 07. 2018. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''West Herzegowina Festival se razlikuje od drugih festivala jer je ovo prvenstveno festival stvaralaštva koji obuhvaća sve grane umjetnosti'', rekla je umjetnica Kristina Krstičević, koja već nekoliko puta iz Metkovića dolazi u Široki Brijeg, kako bi sudjelovala u likovnom dijelu ovog festivala.

Ova umjetnica je dodala da se drugi festivali ne mogu pohvaliti s tim da obuhvaćaju sve grane umjetnosti,  te da se u tom smjeru treba i dalje razvijati.

Jure Pešorda umjetnik iz Gruda, kaže da već godinama sudjeluje u umjetničkom dijelu WHF-a, te da će se uvijek rado vraćati, jer kako kaže, festival pruža posebnu atmosferu.

Bljesak.info / Jure Pešorda

''Kao prvo fest je jako opušten, pruža posebnu atmosferu. Ne bi volio podcijeniti druge, ali WHF je poseban.  Od iduće godine, kako su nam rekli organizatori i likovni dio bi se mogao uključiti u konkurenciju, i svi skupa podržavamo tu ideju. Ovom prilikom pozivam sve umjetnike koji nisu bili na WHF-u, da dođu, da ga prate, zabave se, pa narednih godina i prijave'', rekao je Pešorda.

Krstičević je dodala kako treba posebno istaknuti da na ovom festivalu posjetitelji imaju priliku nazočiti samom nastanku rada.

''To je rijetkost ljudi inače nemaju pristup umjetnicima i pristup samom procesu nastanka rada.  Nama je bitna interakcija s ljudima, svi su opušteni pitaju tisuću pitanja, bitna je ta interakcija s ljudima'', rekla je Krstičević.

Bljesak.info / Kristina Krstičević

Umjetnici su dodali kako ovaj festival zaista pomaže u njihovoj promociji, a nakon festivala se slike većinom prodaju.

Inače, posjetitelji kroz tri večeri imaju priliku vidjeti stvaranje umjetničkih slika i skulptura. U ovogodišnjem likovnom dijelu programa sudjeluju: Martin Frljić (Vitez, BiH); Zrinka Ružičić (Split, Hrvatska); Jure Paponja (Ljubuški, BiH); Ivana Pavlović (Ljubuški, BiH); Danilo Milović (Trebinje, BiH); Mirna Pokorić (Osijek, Hrvatska); Kristina Krstičević (Metković, Hrvatska); Jure Pešorda (Grude, BiH).

Svi posjetitelji i zaljubljenici u umjetnost mogu posjetiti likovni dio festivala i uživati prateći nastanak umjetničkih djela u prirodnom ambijentu i odličnoj atmosferi WHFesta.

Kopirati
Drag cursor here to close