Uživajte!

Udruga EKO ZH zaokružila desetogodišnji rad sjajnom virtualnom izložbom

Izložba Eko kolonija 2010-2020 obuhvaća 33 umjetnička rada od 32 studenta i ostaje otvorena do 1. lipnja 2020.
Kultura / Umjetnost | 20. 05. 2020. u 21:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Virtualna izložba Eko kolonija 2010-2020. otvorena je u galeriji Kunstmatrix. Udruga EKO ZH je na taj način željela da zaokruži desetogodišnji rad i organiziranje likovne kolonije.

Od skromnih početaka u Dogani Široki Brijeg, došli su do likovnih kolonija na Blidinju koje zadnjih godina okupljaju veliki broj studenata likovnih Akademija iz regije. Kroz proteklih 10 godina bilo je preko 300 studenata a naslikano je približno 700 slika s tematikom pejzaža i ekološkim motivima.

Udruga EKO ZH, osim organizirane izložbe, po završetku likovne kolonije, nastojala je doniranjem umjetničkih slika ili izložbama prodajnog karaktera pomoći najpotrebitijim Udrugama, centru Marija Naša Nada u Širokom Brijegu, Humanitarnoj udruzi Fra Mladen Hrkać, Udruga Srce za djecu oboljelu od raka Sarajevo, DIS Teatar Banja Luka, Udruga slijepih Banja Luka te Udruga gluvih i nagluvih Banja Luka.

''Nadamo se da ćemo nastaviti s radom i organiziranjem godišnje likovne Eko kolonije i upisivanjem pozitivnog trenda na području umjetnosti. Cilj nam je senzibiliziranje javnosti u oblasti ekologije i kulture kao i mogućnost povezivanja i interakciju studenata likovnih Akademija'', poručili su.

Osim kulture, Udruga EKO ZH aktivno provodi i niz drugih projekata vezanih za svoju misiju, a od značajnih trenutno provodi implementaciju projekta Youth Drive sufinanciranog od strane EU vezanog za tematiku zaštite okoliša, koji se provodi u četiri Općine/Grada Županije Zapadnohercegovačke, Ljubuški, Posušje, Grude te Široki Brijeg i tri općine u Crnoj Gori.

Izložba Eko kolonija 2010-2020 obuhvaća 33 umjetnička rada od 32 studenta i ostaje otvorena do 1. lipnja 2020. a može se posjetiti preko linka.

Kopirati
Drag cursor here to close