NV galerija

'U provinciji uma' - Izložba slikarice Marine Ćorić u Širokom Brijegu

Slikarica je 2017. godine diplomirala slikarstvo na ALU u Širokom Brijegu u klasi izv. prof. Dragane Nuić-Vučković.
Kultura / Umjetnost | 02. 07. 2019. u 12:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“U provinciji uma' - naziv je izložbe umjetničkih fotografija akademske slikarice Marine Ćorić iz Zadra  koja će u ponedjeljak 8. srpnja s početkom u 19 i 30 sati biti otvorena u NV galeriji u Širokom Brijegu.

Slikarica je 2017. godine diplomirala slikarstvo na ALU u Širokom Brijegu u klasi izv. prof. Dragane Nuić-Vučković. Uz slikarstvo aktivno se bavi umjetničkom fotografijom s čestim motivom autoportreta, te je više puta nagrađivana u HR i inozemstvu na izložbama fotografije.

Dobitnica je i nagrade “Privatno i javno” 2017. Za slikarstvo na istoimenoj međunarodnoj izložbi Udruge likovnih umjetnika En Face (BiH).

Foto: PR / Izložba 




 

U provinciji uma

''Naziv ove izložbe izveden je iz citata Johna C. Lillyja, predanog znanstvenika i pionira samoistraživanja. Ključna pitanja kojima se on bavio su bili jastvo, um i kako ljudi mogu istraživati područja svojeg unutarnjeg bića, te pritom nadići limitacije uma. Marinini radovi nas vode istim putem, ali umjesto znanosti ona je odabrala drugi način kojim će dokučiti prirodu stvarnosti, a to je Umjetnost. Gotovo brutalno iskreno ona odgovara na jedno od najstarijih pitanja; na ono pitanje koje se pojavilo u istom trenutku kada je čovječanstvo razvilo osjećaj sebe - "Tko sam ja?"...'' - Roland Pohl

Kopirati
Drag cursor here to close