„OCRT“ Blagaj

U podnožju drevnog Kosačina grada prva Likovna kolonija

Likovna kolonija radnog naziva „Ocrt“ zasnovana je u suradnji između Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače i Udruge „Lipanj“.
Kultura / Slikarstvo | 13. 06. 2018. u 20:08 Bljesak.info
Kopirati
Foto: PR / Crkva Presvetog Trojstva 

U sklopu manifestacije Lipanjske zore 2018., u razdoblju od 14. do 17. lipnja 2018. na lokaciji Velika Ada uz rijeku Bunu pod okriljem stoljetne crkve Presvetog Trojstva u Blagaju, u podnožju drevnog Kosačina grada održat će se prva, a  ujedno i jedina  Likovna kolonija koncipirana kao manifestacija koja tretira crtež kao osnovni likovni izraz, priopćeno je.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Likovna kolonija radnog naziva „Ocrt“ zasnovana je u suradnji između  Hrvatskog doma Herceg Stjepana Kosače i Udruge „Lipanj“ na čelu s predsjednikom  Jadrankom Lovrićm a pod visokim pokroviteljstvom dr. sc. Nevenka Hercega, predsjednika Vlade HNŽ-a.

Manifestacija je koncipirana na način da kroz temeljne oblike likovnog izraza i pedagoške aktivnosti planirane u radu kolonije razvija nove pristupe klasičnoj likovnoj tehnici i kako bi u mlađim uzrastima pobudila želju za likovnim stvaralaštvom.

Sudionici likovne kolonije eminentni su i priznati stvaratelji kao i niz mlađih umjetnika: Marin Topić, Mario Šunjić, Željko Koren, Dario Pehar, Anđelko Mikulić, Maja Rubinić, Tomo Buconjić, Boris Lovrić i Dalibor Nikolić, koji je ujedno i voditelj kolonije „Ocrt“.

U sklopu radnog programa u subotu 16.lipnja predviđen je posjet djece vrtićke dobi i likovna radionica posvećena crtežu, unutar koje će najmlađi sudionici kolonije iscrtati svoje viđenje ambijenta unutar kojega se kolonija održava.

Kolonija će biti otvorena sutra, 14. lipnja u prostorijama eko centra Velika Ada s početkom u 20 sati a trajat će do nedjelje kad je planirana  radna izložba nastalih radova koji će naknadno biti izloženi u galeriji Kraljice Katarine Kosače u Mostaru.

''Pozivamo sve zainteresirane ljubitelje umjetnosti da posjete ovu koloniju i uživaju u prelijepom ozračju prirode i umjetničkog stvaranja'', navode organizatori događaja.

Kopirati