''Ima jedan svijet''

U Mostaru otvorena prva samostalna izložba Bugojanke Azre Hamzić

Izložba je dio nedavno započetog ciklusa ''Trebao mi je neki novi početak''.
Kultura / Umjetnost | 11. 02. 2020. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba slika ''Ima jedan svijet'', autorice Azre Hamzić, otvorena je u utorak navečer u Centru za kulturu u Mostaru.

Izložba je dio nedavno započetog ciklusa ''Trebao mi je neki novi početak'', kojeg mostarski Centar za kulturu organizira u veljači i ožujku i tijekom kojeg će se predstaviti slikari amateri, osobe koje se slikarstvom bave iz ljubavi, ali samo kao hobijem.

Foto: Bljesak.info / Azra Hamzić

Azra Hamzić rođena je 1981. godine u Bugojnu. Po zanimanju je diplomirani pravnik. Također je i sudski tumač za njemački jezik. Slikanjem i kreativnim radom aktivno se bavi od 2016. godine. U svom radu se koristi akrilnim bojama kao i drugim materijalima, a umjetnički izraz pronalazi, najvećim dijelom, slikajući apstrakcije.

Foto: Bljesak.info / Otvorena prva samostalna izložba Bugojanke Azre Hamzić

Slike nastaju intuitivno, organski i spontano, a izraz su stanja svijesti i emocija trenutka, što njezin umjetnički repertoar čini veoma raznovrsnim. Inspiraciju pronalazi u prirodi, a prilikom slikanja se poigrava sa svjetlošću, kontrastima i fuzijom boja pa kroz taj njezin specifičan način slikanja svaki rad postaje unikatan.

Foto: Bljesak.info / Otvorena prva samostalna izložba Bugojanke Azre Hamzić

Ovo je Azrina prva samostalna izložba. Godine 2017. sudjelovala je na grupnoj izložbi održanoj u sklopu Mostarskog ljeta, što je bilo njezino prvo slikarsko javno predstavljanje uopće.

Foto: Bljesak.info / Otvorena prva samostalna izložba Bugojanke Azre Hamzić
Kopirati
Drag cursor here to close