15. studenoga , u 19:30 sati

U srijedu 'Večer s Joškom Marušićem'

Joško Marušić se smatra jednim od najznačajnijih stvaralaca Zagrebačke škole crtanog filma
Kultura / Slikarstvo | 14. 11. 2017. u 16:28 Bljesak.info
Kopirati

"Večer s Joškom Marušićem", sveučilišnim profesorom, karikaturistom i autorom brojnih animiranih filmova održat će se u srijedu, 15. studenoga , u 19:30, u dvorani Ivana Pavla II u Međugorju.

Joško Marušić bavi se stripom, karikaturom, ilustracijom, literaturom, teorijom animacije, no u fokusu zanimanja mu je autorski animirani film.

Smatra se jednim od najznačajnijih stvaralaca Zagrebačke škole crtanog filma, a za svoje filmove dobio je brojne, često i prve ili značajne nagrade na najvažnijim svjetskim festivalima animacije. Piše teoretske tekstove i članke o animaciji u časopisima "Hrvatski filmski ljetopis" i "Vijenac". Njegovi tekstovi iz povijesti i o teoriji animacije tiskani su u nekoliko zbornika i knjiga. Ilustrirao je tridesetak slikovnica za djecu i školskih udžbenika. Dobitnik je Nagrade Grada Zagreba za 1996. godinu. Nositelj je najvećeg državnog odličja za kulturu – Red Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.