11. po redu

Think Freedom Edine Selesković došla do Slovačke

Instalacija Think Freedom je krenula iz Sarajeva 2015. godine i od tada je na svojevrsnoj svjetskoj turneji, a dokaz je da umjetnost može pokrenuti dijalog ljubavi i mira
Kultura / Umjetnost | 15. 06. 2019. u 12:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Renomirana umjetnica Edina Selesković otvorila je u petak 14. lipnja 2019. godine u slovačkom centru kulture Banská Štiavnica izložbu Think Freedom.

Piše: Selma Begić, novinarka Radio Kameleon

Umjetnička instalacija je tako postavljena u 11. po redu gradu domaćinu u Europi i do sada je najveća i najkompleksnija postavka ovog projekta.

Misiju slobode svojim dolaskom su podržali američki veleposlanik u Slovačkoj, Adam Sterling, gradonačelnica Grada Banská Štiavnica, Cătălin Flutur, te guverner distrikta Banská Bystrica, Ján Lunter. Podršku projektu je dao i Milan Lukáč, poznati slovački kipar.

Foto: PR / Izložba je otvorena u slovačkom centru kulture Banská Štiavnica

Renomirana umjetnica Edina je sa studentima arhitekture iz Bratislave radila na dizajnu i postavljanju same instalacije, dok je stotine djece iz tri slovačka grada preko Think Freedom poslalo poruke mira i ljubavi.

Kroz ovaj projekt Veleposlanstvo SAD obilježava 30. godišnjicu pada Berlinskog zida.

Instalacija Think Freedom je krenula iz Sarajeva 2015. godine i od tada je na svojevrsnoj svjetskoj turneji, a dokaz je da umjetnost može pokrenuti dijalog ljubavi i mira u regiji, Europi, ali i cijelom svijetu.

Edina Selesković je diplomirala na poznatoj likovnoj akademiji Corcoran School of Art na odsjeku skulpture. Njeni radovi su od tada bili izloženi na preko 50 samostalnih i skupnih izložbi širom Sjedinjenih Država, te u Europi i Aziji.

Foto: PR / Izložba je otvorena u slovačkom centru kulture Banská Štiavnica
Kopirati
Drag cursor here to close