Izložba u Kosači

Spoj fizike i digitalne umjetnosti u Mostaru

Izložba u Galeriji kraljice Katarine – spoj fizike i digitalne umjetnosti
Kultura / Umjetnost | 06. 03. 2021. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak, 8. ožujka, u Galeriji kraljice Katarina Kosača, s početkom u 19 sati, održat će se otvorenje izložbe Cultural Collisions – Bosnia and Herzegovina, kao dodatna aktivnost istoimenog projekta.

Projekt organiziraju CERN/ Austrian Cultural Forum Sarajevo/ DAAD-CONNECT2020/ ORIGIN u suradnji s međunarodnim i lokalnim znanstvenicima i umjetnicima u svrhu promoviranja
interdisciplinarnog dijaloga znanosti i umjetnosti u 6 gradova u BiH: Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Zenici, Gradačcu i Mostaru.

U projekt su aktivno uključeni i učenici Gimnazije fra Grge Martića uz stručno vodstvo profesorice fizike Antonije Topić, uz znanstvenu podršku dr. sc. Jadranka Batiste i umjetničku suradnju s mr. art. Vesnom Sušac s FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru, kao predstavnici iz Mostara.

Na izložbi će biti predstavljeno 18 znanstvenih i umjetničkih plakata koji postaju mjesto susreta znanosti i umjetnosti, govore o sponi fizike i digitalne umjetnosti.

U srijedu, 10. ožujka, u Galeriji kraljice Katarina Kosača, s početkom u 19 sati, u sklopu izložbe, održat će se i interaktivna radionica – predstavljanje projekta za sve zainteresirane učenike srednjih škola.

Radionicu o ovoj aktualnoj temi interdisciplinarnosti fizike i umjetnosti predvode učenici Gimnazije fra Grge Martića s ciljem poticanja svojih vršnjaka na ovakve i/ili slične projekte.

Kopirati
Drag cursor here to close