Škola Ivice Vlašića

Škola slikanja spaja velike i male Livnjake

Za školu slikanja slikara Ivice Vlašića zainteresirana i djeca i odrasli
Kultura / Slikarstvo | 15. 09. 2018. u 14:50 Fena
Kopirati

Art galerija "Vlašić" iz Livna, u vlasništvu akademskog slikara Ivice Vlašića, koja godinama provodi edukacije svim zainteresiranim osobama iz osnove crtanja i slikanja, ovih dana je započela s upisima djece i odraslih.

Akademski slikar Ivica Vlašić, koji iza sebe ima četrdesetogodišnje stvaralačko i umjetničko iskustvo te preko stotinu skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, za Fenu je kazao da je Škola slikanja i crtanja svoj rad započela još prije devet godine.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U prvoj godini je bilo 30 kandidata podijeljenih u tri grupe, a polaznici su kroz te godine bili učenici od petog razreda pa dalje, dok su među odraslima dominirala razna zanimanja i profesije'', kazao je Vlašić.

Danas škola broji dvadesetak polaznika raznih uzrasta, od djece pa do umirovljenika. - Program škole sastoji se od tri stupnja kroz koja se uče crtačke i slikarske tehnike, a održava se jedanput tjedno po dva sata u prostoru Art Galerije Vlašić - napominje voditelj škole akademski slikar Ivica Vlašić.

Po njegovim riječima, godišnje se naprave 2 do 3 javne izložbe slika, uglavnom u tehnici pastel i ulje na platnu, samih polaznika škole, koje se uglavnom organiziraju krajem godine.

''U proteklom razdoblju pet polaznika škole su upisali Akademiju, od kojih je jedan uspješno završio, a drugi su pri kraju studija. Kroz školu slikanja prošlo je do sada oko 150 polaznika, a najmanje njih 20 - ak bi moglo graditi slikarsku karijeru'', istaknuo je Vlašić, dodavši kako među polaznicima dominiraju osobe ženskog spola.

Kopirati