Udruga EKO-ZH

Široki Brijeg: Humanitarna prodajna izložba radova s likovne Eko kolonije

Otvorenje izložbe će pratiti ugodno druženje nakon službenog programa uz mogućnost kupnje slika po simboličnim cijenama.
Kultura / Umjetnost | 04. 12. 2019. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba 25 slika nastalih na jubilarnoj 10. likovnoj Eko koloniji na Blidinju održat će se u srijedu, 5. prosinca 2019. godine, s početkom u 19:00 sati u hotelu Park u Širokom Brijegu.

Otvorenje izložbe će pratiti ugodno druženje nakon službenog programa uz mogućnost kupnje slika po simboličnim cijenama. Kupnjom slike pomažete Centru Marija Naša Nada, centru za djecu s posebnim potrebama.

Eko kolonija održala se od 10. do 15. rujna na području Parka prirode Blidinje, a organizator je bila Udruga za razvoj, ekologoiju i kulturu EKO-ZH iz Širokoga Brijega.

 Ovogodišnja likovna kolonija obuhvatila je sudjelovanje 60 studenata s Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo, Akademije likovnih umjetnosti Banja Luka, Fakultet likovnih umjetnosti Beograd, Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg, Akademije primjenjenih umjetnosti Rijeka, Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje, Fakultet umjetnosti Niš, i Akademije likovnih umjetnosti Trebinje.

Po prvi puta, ove godine se pridružila i podržala eko koloniju Akademija likovnih umjetnosti Zagreb, zajedno s prof. Dankom Friščićem. Umjetnički koordinator likovne kolonije je mr. sakralne umjetnosti Kristina Ćavar.

Naslikano je preko 70-ak slika s različitim prikazom blidinjskog krajolika, i rezultati su uistinu iznimno dobri. Osim što su studenti mogli jednotjednu koloniju smatrati svojevrsnom terenskom nastavom, mogli su svoje dojmove pretočiti na platna ili u grafike. Kolonija se proširila i na grafički dio te omogućila sudionicima raznovrsnost i mogućnost da se okušaju i u grafičkim tehnikama, kroz temu mikro i makro pejzaža te floralnih motiva.

Udruga EKO ZH nastavlja svoju aktivnost kroz organiziranje likovnih kolonija koje za cilj vrlo često imaju humanitarni karakter, a time nastoji likovno, ekološki i socijalno senzibilizirati lokalnu zajednicu i stvarati nove mogućnosti.

Sponzor ovogodišnje likovne Eko kolonije je Veleposlanstvo SAD-a u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close