Udruga "Fra Mladen Hrkać"

Putujuća izložba 'Pomozimo zajedno' stigla do Tomislavgrada

U Tomislavgradu otvorena putujuća izložba 'Pomozimo zajedno'
Kultura / Umjetnost | 19. 03. 2018. u 21:01 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U galeriji Kulturno-informativnoga centra (KIC) u Tomislavgradu u ponedjeljak je otvorena putujuća humanitarna izložba "Pomozimo zajedno", koju organizira humanitarna udruga "Fra Mladen Hrkać".

Na izložbi je prikazano 40 radova 36 akademskih kipara, slikara te amatera iz BiH i Hrvatske, koji su darovali svoja djela Udruzi za izgradnju Doma "fra Mladen Hrkać" u Zagrebu.

Voditeljica ureda spomenute humanitarne udruge u Širokom Brijegu Kristina Govorko kazala je u izjavi za Fenu kako je ova putujuća izložba do sada bila postavljena u četiri hercegovačka grada.

''Projekt putujuće izložbe provodi se u partnerstvu s Hrvatskom maticom iseljenika i Maticom hrvatskom i njezinim ograncima diljem BiH i Hrvatske'', istaknula je Govorko, naglasivši kako je cilj izložbe upoznavanje lokalnih sredina s projektom izgradnje objekta za smještaj osoba na liječenju u Zagrebu.

Usto to, dodala je, svi imaju priliku da utipkaju svoje ime u putanju ove izložbe i putem online aukcije na njihovim mrežnim stranicama pomognu ovom nadasve humanom činu.

Umjetnička koordinatorica projekta magistrica sakralnog slikarstva Kristina Ćavar predstavila je široku lepezu umjetnika, a time i raznolike umjetničke prikaze u slici, crtežu, skulpturi ili mozaiku.

''Ovaj projekt potiče na razmišljanje o veličini ljudskog srca i plemenitim namjerama da se kroz umjetnost, potakne javnost na djelovanje i podršku udruzi, a time i njezinom krajnjem cilju, izgradnji Doma fra Mladen Hrkać'', naglasila je Ćavar.

Njihova želja je, kako kaže, potaknuti i druge umjetnike da daruju svoj umjetnički rad udruzi te postanu dio ovog projekta.

''Umjetnost nas okuplja i združuje, oplemenjuje i obogaćuje. Svatko će pronaći za sebe djelo koje mu je ugodno oku i dušu hrani ljepotom'', istaknula je Ćavar.

Nakon izlaganja članova organizacijskog tima, izložbu je uz riječi zahvale i podrške, otvorio predsjednik ogranka Matice Hrvatske Tomislavgrad Mate Kelava. 

Kopirati
Drag cursor here to close