U krugu prijatelja

Otvorena izložba ''Privatno i javno'' – Hommage Nikoli Vučkoviću

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije izložba je otvorena u krugu prijatelja i bivših studenata.
Kultura / Umjetnost | 21. 08. 2020. u 12:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć je u NV galeriji u Širokom Brijegu otvorena XVIII. izložba „Privatno i javno“ –Hommage Nikoli Vučkoviću, koja je ove godine bila u znaku njezinog osnivača.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije izložba je otvorena u krugu prijatelja i bivših studenata. Nikola Vučković iz Metkovića bio je 23 godine profesor kiparstva na ALU u Širokom Brijegu, „profa“ koji je animirao mlade ljude i izvan nastavnog procesa, osnivač Udruge likovnih umjetnika En Face, organizator međunarodne izložbe „Privatno i javno“, te utemeljitelj istoimene nagrade za mlade, koja će ubuduće nositi njegovo ime.

Bio je to i oproštaj s čovjekom koji je svojim djelovanjem pridonosio kulturi Širokog Brijega i regije, a njegova NV galerija nastaviti će s radom i nakon njegovog odlaska.

U galeriji su izložene fotografije umjetnika od srednjoškolskih dana iz ŠPU u Splitu, studiranja na ALU u Sarajevu pa do kasnijih dana, njegova poezija, dnevnički zapisi, te osvrti bivših studenata. O Nikoli Vučkoviću na otvaranju izložbe govorila je supruga Dragana Nuić-Vučković, a stihove Fernanda Pessoe za Nikolu kazivao je Miro Naletilić.
Izložba će ostati otvorena do kraja rujna .

Kopirati
Drag cursor here to close