Svjetski dan kulture

Pogledajtu online izložbu 'Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine'

Izložba "Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine" je kruna rada i suradnje studenata likovnih akademija iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Širokog Brijega i Trebinja, koja je započela 2014. godine na istoimenoj radionici u Počitelju, te nastavljena
Kultura / Umjetnost | 21. 05. 2020. u 13:00 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Svjetskog dana kulture raznolikosti za dijalog i razvoj koji se obilježava 21. svibnja, postavljena je online izložba grafika "Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine" sa 40 radova studenata likovnih akademija iz cijele BiH.

Od 21. svibnja do 5. lipnja izložba će biti dostupna putem platforme na kojoj posjetioci mogu pogledati originalne radove mladih bh. umjetnika, te saznati više o njihovom nastajanju.

Izložba "Otisci multioriginalne Bosne i Hercegovine" je kruna rada i suradnje studenata likovnih akademija iz Sarajeva, Banje Luke, Mostara, Širokog Brijega i Trebinja, koja je započela 2014. godine na istoimenoj radionici u Počitelju, te nastavljena naredne godine u Bosanskoj Krupi.

Radionice su organizirane kroz USAID-ov mirovni projekt Pro-Budućnost koji provodi CRS sa partnerima, s ciljem da educiraju mlade, promoviraju originalnu umjetničku bh. grafiku, naglašavaju autentične vrijednosti naše zemlje sa akcentom na ljude i krajeve, te stvaraju prostor za upoznavanje i povezivanje mladih ljudi iz različitih etničkih grupa i sredina.

Okupljeni ljubavlju prema grafici umjetnici su zajedno djelovali sa ciljem da njihova djela ostave neizbrisiv trag u vremenu.

Na isti način i projekt PRO-Budućnost - povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost, okuplja organizacije koje su ujedinile svoje snage za mir i toleranciju, priopćio je CRS.

Obilježavanjem Svjetskog dana kulture raznolikosti njeguju se upravo te vrijednosti - međusobno poštivanje, razumijevanje i prihvatanje, te je to i razlog zašto je izložba objavljena baš na ovaj dan.
Izložba je proteklih godina bila postavljena u Sarajevu, Banjoj Luci, Bosanskoj Krupi, Mostaru, Trebinju i Širokom Brijegu.

Izložbu možete pogledati na ovom LINKU.

Kopirati
Drag cursor here to close