Stari Most

Pogledajte Mostar u bojama Damira Mumbašića

Mumbašić je samostalno izlagao kroz 11 izložbi u BiH, zemljama regije, Europe. Do sada je sudjelovao na 9 kolektivnih izložbi, slikarskim kolonijama, različitim kulturno-umjetničkim manifestacijama.
Kultura / Umjetnost | 22. 07. 2019. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umjetnik Damir Mumbašić je na svom Facebook profilu objavio novi uradak. Ovog puta oslikao je Stari most u svojem stilu.

Damir Mumbašić je rođen 8.5.1980. godine, u Mostaru. Pohađao je Srednju školu likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić u Mostaru, u kiparskoj klasi prof. Ljupka Antunovića i prof. Željka Marića.

Na Univerzitetu Džemal Bijedić u Mostaru je upisao Pedagošku Akademiju – likovni smjer, te je godine 2007. diplomirao pod vodstvom Prof. Mirsada Begovića.

Član je DHLU FBIH, ULU BIH, Würtembergischer Kunstverein Stuttgart, Ars Akademije Novi Sad, Udruženja Mumbart u Novom Sadu.

Mumbašić je samostalno izlagao kroz 11 izložbi u BiH, zemljama regije, Europe. Do sada je sudjelovao na 9 kolektivnih izložbi, slikarskim kolonijama, različitim kulturno-umjetničkim manifestacijama, piše Fashionmag42.com.

Kopirati
Drag cursor here to close