11. studenog 2020.

Pogledajte BOL Josipa Mijića u Mostaru

Najavljujemo izložbu pod nazivom BOL autora Josipa Mijića čije je otvorenje zakazano 11. studenog 2020. u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru.
Kultura / Umjetnost | 07. 11. 2020. u 20:13 Bljesak.info
PAIN ǀ Josip Mijić ǀ Official Short Film

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najavljujemo izložbu pod nazivom BOL autora Josipa Mijića čije je otvorenje zakazano 11. studenog 2020. u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru.

Izložba će ostati otvorena do 18. studenoga 2020. godine.

Mostarsko proljeće 2020.
XXII. dani Matice hrvatske

U spomen na prijatelja Tomislava Baturinu

O AUTORU: Josip Mijić

Rođen je 11. travnja 1975. u Travniku. Godine 2002. diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, sa sjedištem u Širokom Brijegu, u klasi prof. Ante Kajinića, a 2005. završio je poslijediplomski studij Ars sacra pod mentorstvom istog profesora i stekao zvanje magistra Ars sacra.

Na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru od akademske 2010./11. započinje izradu doktorske disertacije iz područja umjetnosti, polja likovnih umjetnosti, grane slikarstva, s temom Tmasto i materijalno u vizualizaciji transcendentnog u sakralnom slikarstvu, pod mentorstvom prof. Ante Kajinića.

Doktorirao je 2017. na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

Od 2018. docent je na ALU u Širokom Brijegu. Godine 2007. bio je član žirija na 28. međunarodnom natječaju u mini-otisku u Cadaquesu (Španjolska). Sudjelovao je na radionici Preventivna zaštita u muzejima – Njega i zaštita zbirki, koja je održana u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine i u Umjetničkoj galeriji BiH u Sarajevu 2008.

Po pozivu je sudjelovao u međunarodnom likovnom projektu The Same Wind the Same Rain, održanom u Chiang Maiu (Tajland) 2012. godine. Boravio je u Cité internationale des arts u Parizu u ime ULUBiH-a 2013. godine.

Bio je član organizacijskog tima međunarodnog projekta Bomb Gallery, održanog u Mostaru 2014. Godine 2018. boravio je u rezidenciji Kamov u Rijeci.

Autor je dvaju vitraja u crkvi Uznesenja Marijina u Trebižatu pokraj Čapljine, šest vitraja u crkvi sv. Ilije u Masnoj Luci na Blidinju, pet vitraja u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini, vitraja u kapeli sv. Franje u Gornjem Vukšiću i triju postaja Križnog puta u crkvi Navještenja Gospodinova u Širokom Brijegu.

Diplomski rad Informel u hrvatskom slikarstvu objavljen mu je u prvom broju časopisa za umjetnost, kulturu i znanost Akademija Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg i Franjevačke galerije.

Član je Hrvatske udruge likovnih umjetnika Split, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb, Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine i udruge ALUMNI ALU na Širokom Brijegu.

Dobitnik je:

  • Druge nagrade na natječajnoj izložbi Pasionski motivi koja je održana u Muzeju „Mimara”, Zagreb, 2005.;
  • Prve nagrade na 27. međunarodnom natječaju u mini-otisku u Cadaquésu (Španjolska), 2007.;
  • Nagrade za slikarstvo na 6. bijenalu umjetnosti minijature BiH u Tuzli 2011.;
  • Druge nagrade na međunarodnoj natječajnoj izložbi minijature Minimum maximum 4 u Banjoj Luci 2013.;
  • Treće nagrade na natječajnoj izložbi Promjena Društva hrvatskih likovnih umjetnika Federacije Bosne i Hercegovine u Mostaru 2016.;
  • Nagrade na Jesenskom likovnom salonu 2016. Društva hrvatskih likovnih umjetnika FBiH u Mostaru 2016.;
  • Prve nagrade u kategoriji kiparstva i Grand Prix na prvom salonu minijaturne umjetnosti u Rijeci – RIJEKA MINI ART 2017;
  • Posebne nagrade na drugom salonu minijaturne umjetnosti u Rijeci – RIJEKA MINI ART 2018.

Do sada je imao 33 samostalne i sudjelovao na više od 190 skupnih izložaba u zemlji i u inozemstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close