12. po redu

Počela Eko kolonija u Parku prirode Blidinje

''Studenti se kroz druženje i slikanje informiraju o temama iz umjetnosti i ekologije. Stvaraju nove ideje za međusobnu suradnju poput skupnih izložbi ili definiranje likovnih kolonija u mjestima odakle potječu.''
Kultura / Umjetnost | 31. 08. 2021. u 15:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

30. kolovoza2021. je počela 12. Eko kolonija u Parku prirode Blidinje.

Okupilo se 60 studenata iz regije: Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg, ALU Trebinje, ALU Banja Luka, ALU Sarajevo, ALU Beograd, ALU Cetinje, ALU Rijeka, ALU Niš.

Koordinatorica likovne eko kolonije Kristina Ćavar je istaknula da se svake godine njeguje tematika blidinjskih krajolika kroz različite slikarske tehnike.

''Studenti se kroz druženje i slikanje informiraju o temama iz umjetnosti i ekologije. Stvaraju nove ideje za međusobnu suradnju poput skupnih izložbi ili definiranje likovnih kolonija u mjestima odakle potječu. Stoga Eko kolonija ima višestruku korist jer razvija i potiče na buđenje svijesti o očuvanju okoliša kao i utiskivanje osobnih impresija na slikarska platna.'', priopćeno je.

Likovna kolonija je iznjedrila i nekoliko ekoloških akcija. A održat će se i nekoliko predavanja iz oblasti umjetnosti i pomirenja, te u suradnji s partnerima NVO ''Naša akcija'' iz Kotora, održat će se stručno predavanje iz ekologije.

Kolonija će u završnici 4. rujna 2021. imati upriličenje otvorenja izložbe radova u konferencijskoj sali u restoranu Ski Staza oko 19 sati, te će završiti podjelom zahvalnica 5. rujna 2021.

Likovna Eko kolonija 2021. je financijski podržana od Američkog veleposlanstva u Sarajevu.

 

Kopirati
Drag cursor here to close