'Mostarsko ljeto'

Ovogodišnja likovna kolonija SPKD 'Prosvjeta' održat će se na Ruištu

Cilj ovogodišnje kolonije je višednevno umjetničko druženje na poznatom, ali pomalo zaboravljenom mostarskom izletištu Ruište, u sklopu planinarskog doma.
Kultura / Umjetnost | 13. 07. 2018. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu manifestacije Mostarsko ljeto, Srpsko prosvjetno kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta'' i ove godine organizira šestu po redu likovnu koloniju pod nazivom ''Ostajte ovdje'', koja će se održati na Ruištu.

Inspirirana mjestom održavanja, ove godine, kolonija će se održati pod malo drugačijim motom: "Ostajte ovdje u miru i prirodi". Na taj način organizatori žele mladim umjetnicima skrenuti pozornost na prirodna bogatstva i ljepote koje nas okružuju. 

Cilj ovogodišnje kolonije je višednevno umjetničko druženje na poznatom, ali pomalo zaboravljenom mostarskom izletištu Ruište, u sklopu planinarskog doma.

''Mladim umjetnicima bit će osiguran potreban materijal, smještaj, zdravi obroci te sloboda izražavanja u okružju prirodnih bogatstava šume munike'', navode organizatori u priopćenju. 

Do sada su sudionici ove kolonije bili mahom mladi Mostarski umjetnici, dok smo ove godine okupili slikare kako iz Mostara tako iz drugih gradova BiH te umjetnike iz nekoliko drugih država.

''Do sada je likovna kolonija održavana u bašti Ćorovića kuće ali smo odlučili da je ove godine dignemo na višu nadmorsku visinu i, nadamo se, viši stepen kreativnosti. Ovaj vikend, 14. i 15.7. kolonija kreće s radom na Rujištu u blizini planinarskog doma'', priopćili su organizatori.

Izložba radova nastalih na koloniji će se održati u subotu 4. kolovoza u Ćorovića kući.

Kopirati
Drag cursor here to close