17 umjetnika

Otvoreno 15. Bugojansko likovno bijenale

Grand-prix nagradu dobila je Saliha Hajrić iz Bugojna za radove ''Zdjela za voće'' (industrijski dizajn) i ''Koi fish'' (akril na ploči).
Kultura / Umjetnost | 27. 11. 2018. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Bugojansko bijenale 2018. godine

U Umjetničkoj galeriji Kulturno sportskog centra (KSC) Bugojno za vikend otvoreno je 15. Bugojansko likovno bijenale. Prvo bugojansko likovno bijenale je održano 1974. godine, a obnovljeno je 2008. godine. Na ovogodišnjem bijenalu sudjelovalo je 17 umjetnika iz Skopaljske doline.

Žiri u sastavu: Danisa Fejzića, Nele Hasanbegović i Amera Hadžića tom prilikom su uručili nagrade i priznanja laureatima 15. Bijenala, priopćeno je iz KSC-a.

Grand-prix nagradu dobila je Saliha Hajrić iz Bugojna za radove ''Zdjela za voće'' (industrijski dizajn) i ''Koi fish'' (akril na ploči).

Ostali dobitnici nagrada su Antonio Đolan - prvo mjesto za radove ''Pozdrav iz Bugojna'' (performans/video rad) i ''Mandrak'' (digitalni tisak), Mirza Rahmanović – drugo mjesto za rad ''Avarita'' (bakropis) i Denis Haračić - treće mjesto za rad ''Figura 1'' (bakropis, monotipija).

Organizator Bijenala je KSC Bugojno, a glavni pokrovitelj općina Bugojno. Bijenala je otvorio načelnik općine Bugojno Hasan Ajkunić, stoji u priopćenju Kulturno sportskog centra Bugojno.

Kopirati
Drag cursor here to close