Izložba pod pokroviteljstvom Grada

Otvorenje izložbe "Izgubljen u Antropocenu" Darija Pehara

Izložbu pod nazivom "Izgubljen u Antropocenu" objedinit će likovni postav od oko tridesetak slikarazličitih formata.
Kultura / Umjetnost | 14. 09. 2020. u 10:40 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otvorenje Izložbe "Izgubljen u Antropocenu" Darija Pehara, održat će se u srijedu, 16. rujna 2020.  u Galeriji kraljice Katarine, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, s početkom u 19 sati.

"…Aktualizacijom nasljeđa egzistencijalizma nastaje empirijska dimenzija koncepta postojanja: linijska oznaka teritorija, razgraničenje, eskapizam ili na kraju samo skica dnevne izmjene stanja i emocija. U prikazanoj nemoći spajanja horizonta sudaraju se doživljaji i norme, znatiželja i krajnja dosljednost, kreativnost i meditacija pa u Peharovim slikama postajemo humoristična vizualizacija; sublimacija medvjeda koji se osvrće prema kaosu…", napisala je u svom osvrtu na izložbu Ana Filipović.

Dario Pehar, rođen 17.2.1967. u Mostaru. Završio Srednju elektrotehničku školu u Mostaru. Godine 2000 diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu u klasi profesorice Nade Pivac. Imao četiri samostalne i  učestvovao na mnogim skupnim izložbama. Dobitnik nagrade za slikarstvo na salonu mladih u  Sarajevu 2007 godine i nagrade DHLU 2017 godine u Mostaru. Zaposlen na mjestu profesora slikarstva u Srednjoj školi likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića u Mostaru.

Izložbu pod nazivom "Izgubljen u  Antropocenu" objedinit će likovni postav od oko tridesetak slika različitih formata.

Izložba je pod pokroviteljstvom Grada Mostara, Sveučilišta u Mostaru i Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače za sve posjetitelje otvorena do 1. listopada 2020. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close