Pod novim pravilima

Otvorene Dubrovačke ljetne igre

Tijekom igara do 25. kolovoza u 47 dana na trinaest scenskih i ambijentalnih lokacija, većinom hrvatski umjetnici izvest će 50-tak dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa.
Kultura / Umjetnost | 11. 07. 2020. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podizanjem zastave Libertas na dubrovačku tvrđavu Svetog Ivana i uz Gundulićevu 'Himnu slobodi' u dubrovačkom starom Portu u petak navečer svečano su otvorene 71. Dubrovačke ljetne igre, s upečatljivim scenskim prikazom i umjetničkim izvedbama u luci i na barkama na moru.

Video: www.dubrovnikTV.net/ 71. DUBROVAČKE LJETNE IGRE/ CEREMONIJA OTVARANJA U PORTU

Tijekom igara do 25. kolovoza u 47 dana na trinaest scenskih i ambijentalnih lokacija, većinom hrvatski umjetnici izvest će 50-tak dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa, piše Hina.

Ovogodišnje svečano otvorenje režirala je Marina Pejnović. Glazbu su izveli Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem dirigenta Tomislava Fačinija, Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera, pijanist Aljoša Jurinić, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović i Ivan Bonačić na saksofonu, a na otvaranju je nastupio i Festivalski dramski ansambl te Folklorni ansambl Linđo.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković u svom je govoru istaknuo kako je globalna pandemija nametnula nova pravila, ali je kontinuitet Igara sačuvan. 

Kopirati
Drag cursor here to close