Centar za kulturu Mostar

Otvorena izložba Vlade Puljića - Sjećanje na duh jednog vremena, jedne umjetnosti i čovjeka

Izložba će u Centru za kulturu Mostar ostati otvorena dva tjedna
Kultura / Umjetnost | 21. 11. 2018. u 20:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom desetogodišnjice smrti poznatog mostarskog slikara Vladimira Vlade Puljića u Centru za kulturu grada Mostara u srijedu navečer upriličeno je otvaranje retrospektivne izložbe njegovih slika.

Validan Puljić, sin slikara Vlade Puljića kaže kako je iskreno preplavljen raznim emocijama.

Foto: Bljesak.info /  Izložba slika Vlade Puljića u Centru za kulturu Mostarbljesak

''Zahvaljujući Centru za Kulturu Mostar, ali i svim prijateljima kojima se zahvaljujem,večeras smo realizirali ovu izložbu. Odlučili smo desetu godišnjicu tatine smrti obilježiti s 25 djela od kojih su Mostarci koji poznaju rad mog pokojnog oca većinu slika i crteža već vidjeli, ali ima i onih iz naše kućne kolekcije i drago mi je da će i slike biti izložene dva tjedna u Centru za kulturu da ih svi mogu vidjeti'', rekao je Puljić, govoreći kako je njegov otac imao težak život.

Foto: Bljesak.info /  Izložba slika Vlade Puljića u Centru za kulturu Mostar

''Tatina životna priča je jedna od onih teških, rodio se u Zagrebu 1934. godine , jer je njegov otac radio tamo i moj deda je odlučio vratiti se na Bunu. 1943. godine baba i deda su umrli, a otac je s devet godina ostao siroče. Bilo je njih petero je bilo djece. U Mostaru je završio osnovnu školu, neko je u njemu vidio taj talent i poslao ga u Srednju likovnu školu u Sarajevo, a nakon toga otišao je u Beograd gdje je završio Likovnu akademiju. Ali njega je Mostar oduvijek vukao, iako je u Beogradu mogao ostati raditi kao asistent, vratio u Mostar u kojem je proveo život i preminuo'', ispričao je Validan Puljić.

Foto: Bljesak.info /  Izložba slika Vlade Puljića u Centru za kulturu Mostar

Direktor Centra za kulturu Mostar Senad Suljić, rekao je da su napravili izložbu da bi odali počast ovom velikom umjetniku.

Foto: Bljesak.info /  Izložba slika Vlade Puljića u Centru za kulturu Mostar

''Vlado Puljić umjetnik, akademski slikar i pjesnik, kistom je iskazivao posebnost i vrijednost Hercegovine i Mostara, a u stih i pjesmu pretakao je doživljaje širih prostora na njemu svojstven način. Njegova djela krase brojne galerije i privatne zbirke naših sugrađana u BiH, ali i izvan nje čuvajući tako sjećanje na ovog umjetnika. Zahvaljujem obitelji i prijateljima što svi večeras na ovaj način gaje duh jednog vremena, jedne umjetnosti i čovjeka'', rekao je Suljić.

Foto: Bljesak.info /  Izložba slika Vlade Puljića u Centru za kulturu Mostar
Kopirati
Drag cursor here to close