"Božiću u susret"

Otvorena izložba slika akademske slikarice Ivane Ćavar

''Ivana je svoj stvaralački čin upravo darovala veličajnosti motiva, spajajući iskustvo i neku dječju začudnost, potaknutu slikovitim opisom evanđeliste Luke'', kazao je Špoljarić.
Kultura / Umjetnost | 19. 12. 2017. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / Otvaranje izložbe pod nazivom "I svjetlo svijetli u tami, i tama ga ne obuze" 

Otvaranje izložbe pod nazivom "I svjetlo svijetli u tami, i tama ga ne obuze" akademske slikarice Ivane Ćavar iz Širokog Brijega upriličeno je u ponedjeljak u Galeriji Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu, u sklopu manifestacije "Božiću u susret".

Izložbu s oko dvadesetak radova  svečano je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Luka Krstanović, a o radovima je govorio povjesničar umjetnosti i likovni kritičar te umirovljeni kustos Umjetničkog paviljona u Zagrebu Stanko Špoljarić, piše Fena.

Za akademsku umjetnicu Ćavar, Špoljarić je kazao kako je zavidnu dionicu svog umjetničkog opusa posvetila prizorima sakralne tematike dajući rasponu scena kršćanske ikonografije svoj umjetnički pečat prožet dubokim doživljajem Evanđelja s jasnom spoznajom da je život uz umjetnost put prema Bogu.

 ''Ivana je svoj stvaralački čin upravo darovala veličajnosti motiva, spajajući iskustvo i neku dječju začudnost, potaknutu slikovitim opisom evanđeliste Luke'', kazao je Špoljarić.

Akademska slikarica  Ivana Ćavar do sada je izlagala na više samostalnih i preko sto skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu te je uz to izvela nekoliko javnih radova sakralne tematike u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

 Ćavar je ove godine obranila  doktorsku disertaciju iz likovne umjetnosti - grana slikarstva s temom "Intimizam u slikama Kristova uskrsnuća".

 Izložba ostaje otvorena mjesec dana.

Kopirati
Drag cursor here to close