Mostar

Otvorena izložba 'San jednoga neba' Alise Teletović

Riječ je o ukupno 21 slici rađenoj u kombiniranoj tehnici na malom formatu, i to u razdoblju od 2017. do 2019.
Kultura / Umjetnost | 28. 02. 2019. u 21:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložba slika sarajevske umjetnice Alise Teletović "San jednoga neba" svečano je otvorena večeras u Galeriji Aluminij u Mostaru. Riječ je o ukupno 21 slici rađenoj u kombiniranoj tehnici na malom formatu, i to u razdoblju od 2017. do 2019.

Autorica izložbe Alisa Teletović kazala je kako je ovaj ciklus radova vezan za smrt i život.

''Kad umremo iza sebe ostavljamo samo ljubav u ljudima i srcima ljudi koje smo ostavili, a i ovi formati su nekako vezani za taj umanjeni, mali pristup osobnoj ličnosti, odnosno mojim osjećanjima nakon gubitka majke'', kazala je Teletović.

Dodala je kako su svi njezini radovi vezani za život te kako oni sami pričaju jer, kako kaže, to su slike osobnog i intimnog razmišljanja i života.

Mostarski novinar i publicist Zlatko Serdarević ocijenio je "San jednoga neba" iskrenim i upečatljivim autoričinim svjedočenjem o sebi.

"Na ovim radovima punim ekspresije uistinu možemo dokučiti autoričin unutarnji svijet, njezina psihološka stanja, s variranjem od oduševljenja do tuge i boli koja, zanimljivo je, generiraju stvaralačku energiju kao refleks na opskurnost zbilje. Time dolazimo do dragocjenog bogatstva, uspostavljanja komunikacije s Alisom", kazao je Serdarević.

Inače, Alisa Teletović rođena je 1974. u Banjaluci, djetinjstvo je provela u Mostaru odakle za vrijeme rata odlazi u Australiju gdje 2000. diplomira pri RMIT sveučilištu u Melbourneu, studiravši likovnu umjetnost, elektronički dizajn i medije.

Njezini radovi dio su nekoliko javnih i privatnih kolekcija diljem svijeta, a nakon 30 godina te nakon niza samostalnih i skupnih izložbi u više gradova Australije, BiH, Hrvatske, Rusije i Srbije, ovom izložbom u Galeriji Aluminij Teletović je drugi put samostalno predstavila svoj rad mostarskoj publici, dok će 11. travnja izložbu održati i u Beču.

Kopirati
Drag cursor here to close