Prilika

Otvoren natječaj „Ruke prijateljstva“ za mlade likovne umjetnike i umjetnice u BiH

Ako i vi imate od 18 do 36 godina, živite u BiH i studirate na nekoj od likovnih akademija u BiH ili ste likovni umjetnik ili umjetnica, iskoristite priliku da se prijavite i osvojite vrijedne nagrade.
Kultura / Umjetnost | 09. 06. 2021. u 08:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi umjetnici u BiH sada imaju odličnu priliku da pokažu svoj talent i sve ono što njihova mašta i vješte ruke stvaraju. Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) već godinama pomaže rad umjetnika i daje podršku bh. kulturi, a ovoga puta je otvorila veliki natječaj za likovne umjetnike i umjetnice iz BiH. Likovni natječaj naziva „Ruke prijateljstva“ poziva sve mlade umjetnike i umjetnice, te studente i studentice likovnih akademija u BiH da iskažu svoju kreativnost na temu prijateljstva.

Ako i vi imate od 18 do 36 godina, živite u BiH i studirate na nekoj od likovnih akademija u BiH ili ste likovni umjetnik ili umjetnica, iskoristite priliku da se prijavite i osvojite vrijedne nagrade. Prijave su otvorene 07.06, a prijaviti se možete sve do 30.07.2021.

Podijelite vašu vlastitu likovnu interpretaciju koncepta prijateljstva, partnerstva i podrške između SAD i BiH kroz rad koji dosad niste objavili i osvojite jednu od vrijednih nagrada.

Najoriginalniji rad, koji osvoji najveći broj glasova žirija, na osnovu kriterija originalnosti, relevantnosti i kvalitete izvedbe, osvaja mobilni telefon iPhone 12. Drugoplasirani rad će biti nagrađen telefonom Samsung S20, a treći Samsung tabletom. Dobitnici od 4. do 15. mjesta osvojit će poklon vaučere za kupovinu slikarskih materijala i pribora.

BiH i Sjedinjene Američke Države njeguju međusobnu podršku i partnerstvo već duže od dvije decenije. Sada je prilika da i vi, kao mladi ljudi u BiH, na originalan i kreativan način pokažete kako vi gradite mostove prijateljstva između ove dvije države, kroz likovni izričaj. Svojim djelima pošaljite poruku koju će vidjeti i drugi mladi umjetnici u BiH i motivirajte ih da se i oni prijave na buduće slične konkurse/natječaje.

Radove u formatu slike, crteža, grafike, postera ili kolaža možete poslati najkasnije do 30.07.2021. putem e-maila: [email protected]. Pobjednici će biti proglašeni 23.08.2021. godine, a bit će objavljeni na Facebook stranici USAID BiH.

Više informacija pronađite na linku, a prijavni obrazac preuzmite ovdje. Za sva dodatna pitanja možete pisati na mail za prijave.

Natječaj “RUKE PRIJATELJSTVA ” organizira i provodi Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) u BiH, u okviru kampanje „25 godina partnerstva u BiH“.

 

Kopirati
Drag cursor here to close