"Sveučilišna likovna kolonija"

Više od trideset umjetnika regije stiže u Mostar

Program Kolonije osim radnog dijela obuhvaća niz popratnih aktivnosti kao što su radionice za djecu, predstavljanje knjiga, stručna predavanja te radnu izložbu nastalih djela.
Kultura / Umjetnost | 25. 05. 2021. u 08:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sveučilište u Mostaru (SUM) organizira osmu "Sveučilišnu likovnu koloniju" koja će se ove godine održati od 25. do 29. svibnja u sveučilišnom kampusu u Rodoču i u kampusu Akademije likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu.

Svečano otvaranje Likovne kolonije održat će se 21. svibnja u Rodoču s početkom u 18:00 sati, gdje će u subotu, 29. svibnja, u 13:00 sati biti održana i radna izložba Kolonije te će biti otvorena za sve posjetitelje kao i prethodnih godina, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SUM-a.

"Sveučilišna likovna kolonija" utemeljena je kao jedinstveni program međunarodne razmjene i suradnje likovnih umjetnika koji se jednom godišnje održava u Mostaru i, kako navode, jedini je takav umjetnički simpozij u ovom dijelu Europe.

Program Kolonije osim radnog dijela obuhvaća niz popratnih aktivnosti kao što su radionice za djecu, predstavljanje knjiga, stručna predavanja te radnu izložbu nastalih djela.

Uz tridesetak umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, ove godine u radu Kolonije sudjelovat će i profesori i studenti Akademije likovnih umjetnosti SUM-a.

"Za nas ovaj program ima višestruku važnost kao propulzivna aktivnost međunarodne promocije Sveučilišta u Mostaru kojemu su znanost i umjetnost temeljni postulati, ali i kao važna točka susreta međunarodnih umjetnika iz koje se dalje šire druge suradnje i projekti", navode iz SUM-a.

Foto: PR / Sveučilišna likovna kolonija 

Ovogodišnja "Sveučilišna likovna kolonija" održava se pod temom "Buđenje" kako bi evocirala duboku čovjekovu želja za povratkom redu, ponovnom buđenju života nakon pandemije koronavirusa i proljetnom buđenju prirode.

Realizaciju programa pomogli su Zapadnohercegovačka županija, Općina Ljubuški te brojni sponzori Sveučilišne likovne kolonije, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close