Novi projekt

'Neki novi početak' u mostarskom Centru za kulturu

'Trebao im je neki novi početak' jeste ciklus od sedam izložbi na kojima će se predstaviti ukupno osam slikara amatera
Kultura / Umjetnost | 28. 01. 2020. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ciklus 'Trebao mi je neki novi početak' u organizaciji Centra za kulturu Mostar jedan je sasvim novi projekt.

''Želja nam je bila da naš prostor a i naše vrijeme odvojimo za one koji se slikarstvom bave iz ljubavi ali samo kao hobijem. Nisu to profesionalci, akademski slikari koji su do sada imali brojne izložbe u zemlji i inozemstvu. To su zaljubljenici u slikarstvo koji su odlučili da ono o čemu maštaju, i što u svojoj intimi pretvaraju u stvarnost , predstave i nama. Nekima od njih je trebalo puno vremena da prikupe hrabrost, da se odvaže'', poručili su organizatori.

'Trebao mi je neki novi početak' jeste ciklus od sedam izložbi na kojima će se predstaviti ukupno osam slikara amatera. Različiti su motivi na njihovim slikama. Ima tu i pejzaža, portreta, crteža, Raznovrsne su i tehnike koje oni koriste- od akrilika, akvarela, ulja na platnu do kolaža, mozaika...

Prva će se mostarskoj publici, 4. veljače predstaviti Sabina Dumpor, zatim slijede: Azra Hamzić 11.veljače, Emir Kevelj 18. veljače,  te Sanela Kamerić Demirović 25. veljače.

Ciklus koji počinje u veljače nastavlja se i kroz mjesec ožujak u kojem će s epredstaviti Ana Šantić i Miro Burić, Altijana Tana Bećiroviči Begzada Kadić.

Kopirati
Drag cursor here to close