Slađana Klačar

Nastavnica engleskog oslikala škole, zdravstvene ustanove i parkove muralima

Slađana Klačar je nastavnica engleskog jezika u Osnovnoj školi Pale. Osim ovog poziva, Slađana voli slikanje. Tako je školu, zdravstvene ustanove i parkove u Palama oslikala muralima.
Kultura / Umjetnost | 22. 11. 2019. u 21:12 Bljesak.info
Nastavnica engleskog oslikala škole, zdravstvene ustanove i parkove muralima

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Diplomirana profesorica engleskog jezika i književnosti iz Pala Slađana Klačar posljednjih nekoliko godina bavi se svojom prvom ljubavi, zidnim slikarstvom, te na taj način svakodnevno uljepšava svoj grad.

Slađani je pošlo za rukom da spoji i posao i hobi, pa su je obje paljanske osnovne škole u kojima predaje engleski angažirale da oslika zidove učionica, hodnika i drugih prostorija za rad s djecom.

''Pokušala sam sa svojom primarnom profesijom povezati ono što najviše volim raditi i čini mi se da mi za sada to dobro ide. Nastojim školu učiniti prijatnijim mjestom u koje će djeca s radošću dolaziti i učiti uz pomoć svih onih edukativnih detalja na zidovima'', ističe Klačar.

Ona kaže da je zidno slikarstvo za nju posebna ljubav i posvećenost, jer ne postoji mnogo takvih situacija koje joj mogu pružiti toliko radosti kao što je osjećaj kada završi oslikavanje jednog zida.

Inspiraciju pronalazi u obitelji, koja je za nju, kako kaže, najiskrenija i najdublja inspiracija.

Ističe kako se trudi da svaki zid koji oslika, pored prijatnih motiva, sadrži i poneku informaciju koja će doprinijeti lakšem usvajanju znanja i spontanom učenju.

''Želim znati da ono što stvaram ima svoj smisao i svoju svrhu, ne samo kada su u pitanju učionice, već svaki oslikani zid. Kada se uvjerim u to, shvatim da mi nije čak ni važno da ljudi znaju kako je to mojih ruku djelo'', dodaje ona.

Među najsvježijim Slađaninim radovima u proteklih mjesec dana su zabavna igrališta za djecu, nastala na inicijativu grupe roditelja, koja su ovu ideju proširila na društvenim mrežama i uz podršku općine Pale. Općina je u sklopu uređenja vanjskih površina odlučila podržati oslikavanje zabavnih igrališta na paljanskoj 'Promenadi', piše BHRT.

Kopirati
Drag cursor here to close