Plemenit cilj

Mostar prva stanica putujuće izložbe udruge ''fra Mladen Hrkać''

Svečano otvaranje prve u nizu izložbi je upriličeno u ponedjeljak  u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.  
Kultura / Umjetnost | 05. 03. 2018. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 U HKD Herceg Stjepan Kosača u Mostaru je otvorena humanitarna putujuća izložba ''Pomozimo zajedno!'' u organizaciji humanitarne udruge „fra Mladen Hrkać“ iz Zagreba i predstavništva Udruge u Širokom Brijegu.

Putujuća izložba ''Pomozimo zajedno'' sastoji se od kolekcije 79 doniranih umjetničkih djela koja je  moguće kupiti putem on-line aukcije na www.humh.hr. Prihod od aukcije bit će usmjeren u fond za projekt izgradnje Doma.

Projekt putujuće izložbe provodi se u partnerstvu sa Hrvatskom maticom iseljenika i Maticom hrvatskom i njezinim ograncima diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Izložba će u Bosni i Hercegovini proputovati i kroz  Široki Brijeg, Grude, Livno, Tomislavgrad, Bugojno, Čapljinu, Stolac, Ljubuški, Čitluk, Vitez, Žepče, Sarajevo i Orašje te kroz 20 gradova u Republici Hrvatskoj i to s ciljem upoznavanja šireg stanovništva sa Projektom izgradnje objekta „Dom fra Mladen Hrkać“ za smještaj osoba na liječenju daleko od doma – u Zagrebu.

Financijski pokrovitelji humanitarne putujuće izložbe „Pomozimo zajedno!“ su: Vlada Republike Hrvatske i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, JP Hrvatske telekomunikacije Mostar d.d. i JP Elektroprivreda HZHB Mostar d.d.

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ (HUMH) osnovana je 16. lipnja 2012. godine u Zagrebu kao dobrovoljna, humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija, s ciljem pružanja informacijske, financijske i logističke pomoći osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje žive izvan Hrvatske, a dolaze na liječenje u Zagreb, kao i njihovim obiteljima.

Krajem 2016. godine Udruga je dobila pravo građenja na zemljištu u vlasništvu Grada Zagreba za gradnju vlastitog smještajnog objekta „Dom fra Mladen Hrkać“ u sklopu kojeg će objediniti svoje cjelokupno djelovanje na jednoj lokaciji te nastaviti pružati pomoć za znatno veći broj oboljelih osoba i članova njihovih obitelji u pratnji.

Objekt će sadržavati 55 smještajnih jedinica različitog karaktera, uz brojne prateće sadržaje, gdje će istovremeno moći boraviti do 220 korisnika pomoći iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. 

Projekt izgradnje objekta “Dom fra Mladen Hrkać” su službeno podržali i Predsjednica Republike Hrvatske, Predsjednik Hrvatskog sabora te brojne druge respektabilne institucije i pojedinci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva.

Kopirati
Drag cursor here to close