'True colors'

Mostar: Otvorena prva samostalna izložba Sabine Dumpor

Sabinina izložba prva je u okviru ciklusa "Trebao mi je neki novi početak", kojim će se mostarskoj likovnoj publici, u naredna dva mjeseca, po prvi put predstaviti osam zaljubljenika u slikarstvo.
Kultura / Umjetnost | 04. 02. 2020. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prva samostalna izložba mlade mostarske autorice Sabine Dumpor pod nazivom "True colors" otvorena je utorak, 4. veljače, u Centru za kulturu Mostar.

Sabinina izložba prva je u okviru ciklusa "Trebao mi je neki novi početak", kojim će se mostarskoj likovnoj publici, u naredna dva mjeseca, po prvi put predstaviti osam zaljubljenika u slikarstvo, kazali su organizatori.

Foto: Bljesak.info / Otvorena prva samostalna izložba Sabine Dumpor u Mostaru

''Odlučili smo da u Centru za kulturu damo prostor i vrijeme zaljubljenicima slikarstva, onima koji vole slikati a nisu profesionalci nego to rade iz hobija. Veljača i ožujak su ti periodi u godini kada smo odlučili da bude to vrijeme, i ovo je zasada pilot projekt. Ovaj put smo izabrali ljude na način da su to oni koji su se već javljali u protekle 2-3 godine i pitali da li će možda nekad biti dostupan prostor za samostalnu postavku'', kazao je Dario Terzić iz Centra za kulturu Mostar.

Foto: Bljesak.info / Otvorena prva samostalna izložba Sabine Dumpor

Inače, Sabina Dumpor rođena je u Mostaru 1990. godine, a za sebe kaže da slika od osnovne škole. Sudionica je likovnih kolonija i izložbi u Lukavcu 2013., Puli 2014. te Blagaju 2015. godine. Dizajnirala je i naslovnice za knjige "Zagrli život", "Pjesme koje nam život znače", "Mili Dueli", "Rustemov ah" i "Međunarodna zbirka poezije" objavljene u Hrvatskoj i Srbiji.

Članica je udruženja "Kultura snova" iz Zagreba, dobitnica priznanja za izuzetan doprinos radu udruženja "Zagrli život" iz Subotice, a u mostarskim srednjim školama predaje biologiju i mikrobiologiju.

Kopirati
Drag cursor here to close