Američki kutak

Mostar: Održana kiparska radionica inspirirana NASA-inom misijom na Mars

Sedam polaznika, nakon što su upoznati sa samom misijom i procesom izrade skulptura jednostavnom i dinamičnom metodom izradili su devet papirno - plastičnih skulptura na temu ''Space Mission on Mars: Rower 2020.''
Kultura / Umjetnost | 17. 07. 2020. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki kutak Mostar pored svojih edukativnih virtualnih predavanja i radionica, realizirao je zanimljiv umjetnički program za mlade u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača.

Riječ je o radionici kiparstva u vodstvu istaknutog mostarskog umjetnika Dalibora Nikolića koja je inspirirana skorašnjom NASA-inom Misijom slijetanja rovera "Perseverance" na Mars.

''Raznolikost u pristupu izvedbi kao i kreativnost pokazana u procesu gradnje skulpture plijeni pozornost. Iznimno kompleksan zadatak s obzirom i na kompleksnost samog vozila koje smo reinterpretirali, priveden je kraju kroz niz kreativnih rješenja'', istaknuo je Dalibor Nikolić.

Kiparska radionica je u potpunosti je ispunila očekivanja. Sedam polaznika, nakon što su upoznati sa samom misijom i procesom izrade skulptura jednostavnom i dinamičnom metodom izradili su devet papirno - plastičnih skulptura na temu ''Space Mission on Mars: Rower 2020.''

Iz Američkog kutka Mostar navode kako je ova aktivnost povezana s programskim konceptom u kojem djeluje većina Američkih kutaka u Bosni i Hercegovini povodom NASA-ine misije koja će biti u fokusu ovaj mjesec.

''Mi smo se odlučili za kreativan pristup toj temi putem kojeg ćemo mlade kroz umjetnički rad zaintrigirati i informirati o roveru koji će tražiti znakove drevnog života mikroba na Marsu, dok će kolege iz Sarajeva i Banja Luke biti posvećeni online STEM edukaciji u okviru iste teme’'', poručili su iz Američkog kutka Mostar.

Ivana Čorić, jedna od sudionica radionice kazala je, kako joj je tema bila veoma inspirativna.

''Prvenstveno sam bila veoma radoznala, kako je moguće napraviti skulpturu od novina i selotejp trake, ali je krajnji rezultat bio iznenađujući. Ovaj process me naveo da razmišljam izvan okvira i da idem preko granica svojih kreativnih sposobnosti.''

Sve radove možete pogledati na facebook stranici American Corner Mostar, navodi se u PR priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close