Ubi concordia, ibi victoria

Mostar: Izlagali profesori Akademije

Ravnatelj galerije Marin Ivanović rekao je Sveučilište u Mostaru pokazalo da itekako drži do umjetnosti.
Kultura / Umjetnost | 20. 03. 2021. u 07:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Galeriji Sveučilišta u Mostaru otvorena je izložbu radova profesora Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru pod nazivom "Ubi concordia, ibi victoria".

Prof. dr. Stjepan Skoko, pomoćnik rektora za umjetnost kazao je kako su u ovoj galeriji u sveučilišnom kampusu u Rodoču spojeni znanost i umjetnost.

''Naše Sveučilište zaista živi punim plućima i nastojat će živjeti s različitim mladim ljudima i projektima koji će podići razinu kvalitete življenja na ovim našim prostorima, a ujedno steći jednu prepoznatljivu dimenziju, kako u lokalnim, tako i u regionalnim i širim međunarodnim okvirima. Prijedlog je naravno da se igra ona igra koja je do samog vrha. Nitko ne može biti znanstvenik da u sebi nije umjetnik, niti umjetnik da nije u sebi znanstvenik, rekao je za sveučilišni portal Skoko. 

''To nam je pokazala povijest. Veliki znanstvenici kada bi došli do nekog problema morali su biti umjetnici kako bi ga na koncu riješili. Naš narod za nekoga tko riješi problem često kaže da je umjetnik, a ne znanstvenik'', kazao je.

Ravnatelj galerije Marin Ivanović rekao je Sveučilište u Mostaru pokazalo da itekako drži do umjetnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close