25. travnja

Metropolitan opera najavila virtualni koncert

"Ovo će biti umjetnički izvrstan, ali tehnički jednostavan koncert", rekao je Gelb.
Kultura / Umjetnost | 15. 04. 2020. u 08:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Newyorška Metropolitan Opera će 25. travnja održati virtualni gala koncert na kojem će sudjelovati 40 opernih pjevača iz cijelog svijeta, piše Hina.

Na At-Home Gala koncertu iz svojih domova nastupit će 40 vodećih umjetnika među kojima i Ana Netrebko, Renee Fleming, Jonas Kaufmann, Roberto Alagna, Bryn Terfel i Elina Garanca...

Program će iz New Yorka voditi generalni direktor Peter Gelb i glazbeni direktor Yannick Nézet-Séguin koji se nalazi u Montrealu, a koncert će biti besplatno dostupan na web stranici Met-a.

"Ovo će biti umjetnički izvrstan, ali tehnički jednostavan koncert", rekao je Gelb za njemačku agenciju dpa.

At-Home Gala

In its most ambitious effort yet to bring the joy and artistry of opera to audiences everywhere during the Met's closure, the company will present an unprecedented virtual At-Home Gala, featuring more than 40 leading artists performing in a live stream from their homes all around the world.

Jedna od najpoznatijih i najprestižnijih opernih kuća u svijetu zatvorila je svoja vrata 11. ožujka zbog epidemije koronavirusa i otkazala ostatak sezone. Od 31. ožujka prestala je isplaćivati plaće, uključujući i orkestru i zboru.

Gala kod kuće dio je Metine kampanje za prikupljanje sredstava "The Voice Must Be Heard" radi podrške tvrtki i zaštite njezine budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close