Matej Škarica

'Ljetno predvečerje u Mostaru' na izložbi u Zagrebu

Ovaj svojevrsni noćni pejzaž predstavlja društveni život u Mostaru u neka možda bolja vremena prije trenutačnih kriza i blokada.
Kultura / Umjetnost | 02. 07. 2020. u 12:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na skupnoj izložbi Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb koja će biti otvorena u kulturnom centu Dubrava, Galerija Kontrast u Zagrebu, ponedjeljak 6. srpnja 2020. godine, bit će izložene slike s temom Urbani zapisi i život u gradovima. Može se reći kako ova izložba sa sudionicima slikarima smjelo te likovno osvježavajuće dolazi u domaću javnost nakon dužeg razdoblja kulturne pasivnosti u gradu Zagrebu uzrokovane potresom u ožujku i korona epidemijom.

Na ovogodišnjem Zagrebačkom ljetnom salonu 2020. izlažu: Vedran Bukovina, Darija Dolanski Majdak, Andreja DujnićŽmirić, Suzana Gajdek, Krešimira Gojanović, Aida Hebib Raguž, Zlatko Isaković, Juraj Jonke, Vanda Jurković, Luka Koščak, Marija Kruljac, Valentina Marđetko, Rada Marković, Hrid Matić, Patricija Purgar, Laura Šarabok, Matej Škarica, Mladen Žunjić.

Jedna od slika koja će biti izložena je i Ljetno predvečerje u Mostaru, ulje na platnu Mateja Škarice. Ovaj svojevrsni noćni pejzaž predstavlja društveni život u Mostaru u neka možda bolja vremena prije trenutačnih kriza i blokada. Druga slika je zagrebački gradski detalj koji prikazuje dvorište zgrade, također ulje na platnu.

Izložba ostaje otvorena do 21. srpnja, a ulaz je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close