Vitez

Likovna kolonija ''Djeca za djecu''

Likovne kolonija održala se u obližnjem parku u Vitezu, gdje su umjetnici stvarali svoja djela dok su ih učenici, uz mentorstvo učiteljica, promatrali.
Kultura / Umjetnost | 05. 06. 2018. u 14:34 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Vitezu je održana likovna kolonija koja ima simboličan naziv „Djeca za djecu“. Koloniju je organizirala Osnovna škola „Vitez“, a projekt je realiziran kroz tri dana. Sudjelovalo je nekoliko umjetnika iz Lašvanske doline te učenici trećih, četvrtih i petih razreda.

Likovna kolonija započela je u subotu (2.lipnja,2018.g.) kada je ravnateljica Osnovne škole „Vitez“, Slavica Šerbetić predstavila umjetnike i učenike uključene u project te najavila stručno predavanje kolegice Helene Štrbac. Predavanje je održano za sve djelatnike škole kao i prisutne goste na temu “Psihologija dječjeg crteža”.

Likovne kolonija održala se u obližnjem parku u Vitezu, gdje su umjetnici stvarali svoja djela dok su ih učenici, uz mentorstvo učiteljica, promatrali.

Drugi dan kolonije slikala su djeca zajedno s umjetnicima. Dok su djeca stvarala svoja umjetnička djela, mentori su im bili umjetnici. Sve je proteklo u veseloj atmosferi.

Treći dan održana je svečana, prodajna izložba u prostorijama škole zbog kišnog vremena. Sav prihod ide u humanitarne svrhe, udruzi Betanija iz Viteza koja aktivno radi s djecom s poteškoćama u razvoju.

Prilikom izložbe ravnateljica Osnovne škole „Vitez“ zahvalila je svim prisutnim na velikom odazivu, podršci mladim nadama ovog zavičaja.

Posebnu zahvalu uputila je organizatorima Likovne kolonije „Djeca za djecu“ kao i umjetnicima koji su se odazvali: Robertu Sunarić-Jukiću, Ivanu Batarilu, Toni Zloji, Biljani Abramušić, Mirjani Čerkez kao i glavnom sponzoru koji je uveliko pomogao u organizaciji Likovne kolonije AC Ovnak Vitez. Ispred reda umjetnika prigodnim riječima svim prisutnim obratio se akademski slikar Roberto Sunarić-Jukić. Sudionicima su uručene zahvalnice te je nastavljeno druženje u ugodnoj atmosferi, navedeno je u priopćenju.

Koordinatori projekta bili su Nives Strinić i Ljubica Garić.

Kopirati
Drag cursor here to close