Izložba u Mostaru

'K'oLekcija' kao veza umjetnika i grada

''Radi se o djelima autora koji su živjeli odnosno boravili u Mostaru ili su ostvarili snažne konekcije sa ovim gradom i ljudima te ostavili svoj trag u obliku umjetničkog djela. Ova izložba naglašava važnost razmjene umjetnina te uzajamne podrške i
Kultura / Umjetnost | 19. 02. 2019. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U umjetničkoj galeriji 'Rondo' u Mostaru, u srijedu 20 u 19 sati bit će otvorena izložba 'K'oLekcija' na kojoj će biti predstavljeni radovi koji su godinama razmjenom prikupljali članovi umjetničkog savjeta ove galerije.

''Radi se o djelima autora koji su živjeli odnosno boravili u Mostaru ili su ostvarili snažne konekcije sa ovim gradom i ljudima te ostavili svoj trag u obliku umjetničkog djela. Ova izložba naglašava važnost razmjene umjetnina te uzajamne podrške i odnosa umjetnika'', poručuju iz ove galerije.

Neki od autora su: Stjepan Miloš, Cella Anita Celić, Ivan Perak, Dado Miladin, Robin Abramović, Ivana Vučina, Anto Kajinić, Želimir Fišić.

"Umjetnička djela raznolikog karaktera iz privatnih zbirki nekolicine mostarskih umjetnika/kolekcionara sjedinjena su u izložbi K'oLekcija. Spektar motiva modernog i suvremenog umjetničkog promišljanja ostvaren u nepretencioznim formatima i tehnikama ukazuje na bliskost i prepoznavanje u odnosu autora i kolekcionara. Mnogi od ovih autora dio svog života proveli su u Mostaru ostaviši tako trenutke vlastitih likovnih previranja kao uspomenu na umjetnička druženja i prijateljstva koja nadilaze vremensku i prostornu udaljenost", napisala je o izložbi povjesničarka umjetnosti Ana Filipović.

Izložba ostaje otvorena do 8. ožujka i može se pogledati svakim danom od 9 do 14 odnosno od 18 do 21.

 

Kopirati
Drag cursor here to close