Misterija

Klimt pronađen u galeriji iz koje je ukraden

Slika je nestala u veljači 1997. godine. Policija je tada objavila da vjeruje da su lopovi koristili ribarski štap da skinu remek-djelo sa zida…
Kultura / Umjetnost | 11. 12. 2019. u 13:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Slika austrijskog umjetnika Gustava Klimta koja je ukradena 1997. godine možda je pronađena u zidu talijanske galerije iz koje je odnesena, izjavili su danas dužnosnici.

Radnici su pronašli sliku - portret mlade žene dovršen 1917. godine - kada su uklanjali bršljan s vanjskog zida galerije Ricci Oddi u Piacenzi i naišli na mala vrata. Unutra je bila slika umotana u vreću za smeće.

Policija je preuzela umjetničko djelo, a stručnjaci će ga sada pregledati da bi provjerili njegovu autentičnost.

Slika je nestala u veljači 1997. godine. Policija je tada objavila da vjeruje da su lopovi koristili ribarski štap da skinu remek-djelo sa zida i da su iznijeli sliku kroz otvoreni svjetlarnik na vrhu galerije, gdje je odbačen okvir.

Mjesec dana kasnije otkriven je vješto urađena krivotvorina slike, umotana i poslana na adresu jednog osramoćenog političara, što je dodatno povećalo misteriju.

Dužnosnici kažu kako je teško povjerovati da je original bio skriven u samoj galeriji od kada je slika nestala te da je zgrada pažljivo pregledana poslije krađe.

Kopirati
Drag cursor here to close