Galerija Rondo

Josip Mijić u Kosači predstavio novi ciklus radova

U galeriji Rondo u Mostaru u petak je otvorena izložba na kojoj je predstavljen novi ciklus radova autora Josipa Mijića.
Kultura / Umjetnost | 09. 02. 2018. u 18:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je u Mostaru u Galeriji Rondo otvorena izložba radova Josipa Mijića. Posebno za ovu izložbu je da je cijeli ambijent u Galeriji  bio u crnoj boji. Također, cijela Galerija je bila u mraku do početka izložbe. 

Povjesničar umjetnosti Tomislav Ćavar ističe kako Mijić u ovom ciklusu analizira odnos čovjeka prema prirodi i prema svemiru.

"Jednostavnim izražajnim sredstvima Mijić uspijeva secirati i promatrati odnos čovjeka i svemira, promatrati čovjeka kao svemir utopljen u prirodu. Svojim minimalizmom i slojevitošću u obrađivanju umjetničkog problema pokazuje da je spajanje monumentalnosti i minucioznosti moguće. Upravo taj likovni oksimoron čini ova djela još snažnijima i vodi nas do Kubrickovog monolita potičući evoluciju emocija prema prirodnome, ljudskome", napisao je Ćavar u katalogu izložbe.

Josip Mijić rođen je 1975. u Travniku. Diplomirao je 2002. godine na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, smjer slikarstvo, u klasi profesora Ante Kajinića.

Godine 2005. završio je poslijediplomski studij na istoj akademiji te stekao zvanje "magistar slikarstva ars sacra".

Predaje Teoriju prostora i Kompjutersku grafiku u statusu mlađeg asistenta na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu, pri Sveučilištu u Mostaru.

Josip Mijić (1975., Travnik) diplomirao je 2002. godine na ALU u Širokom Brijegu, smjer slikarstvo u klasi prof. Ante Kajinića. Godine 2005. završio je poslijediplomski studij na istoj akademiji pod stručnim vodstvom mentora studija prof. Ante Kajinića i pročelnika studija prof. Vasilija J. Jordana te stekao zvanje "MAGISTAR SLIKARSTVA ARS SACRA".

Predaje Teoriju prostora i Kompjutersku grafiku u statusu mlađeg asistenta na Akademiji likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu pri Sveučilištu u Mostaru.

Član je uredništva časopisa "Akademija" ALU na Širokom Brijegu te HULU-a Split te HDLU-a Zagreb i udruge likovnih umjetnika EN FACE.

Kopirati
Drag cursor here to close