Gradsko vijeće Mostara

Izvještaji o kulturi u Mostaru morat će se mijenjati

Vijećnik Marko Novak je rekao kako je Odbor za financijsku politiku smatra da treba mijenjati metodologiju jer se ne može iščitati u što je konkretno novac uložen.
Kultura / Umjetnost | 11. 05. 2021. u 13:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 

U 2020. godini izvedena su 464 programska sadržaja u 11 mostarskih kulturnih ustanova. Od toga broja, 39 bilo ih je online dok su mostarski kulturnjaci bili na 36 gostovanja.

''Sve ustanove kulture su poslovale pozitivno i odjel za društvene djelatnosti i gradonačelnik su prihvatili izvještaje'', izvijestio je načelnik Odjela za društvene djelatnosti Božo Ćorić na sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara.

Mirza Drežnjak ispred Odbora društvene djelatnosti Gradskog vijeća rekao je kako izvještaji ne održavaju pravu sliku financijskog stanja.

''Izvještaji su urađeni u skladu s uputama i prihvaćeni su'', rekao je Drežnjak.

Vijećnik Marko Novak je rekao kako je Odbor za financijsku politiku smatra da treba mijenjati metodologiju jer se ne može iščitati u što je konkretno novac uložen.

''Ne znamo u što su grant sredstva utrošena. Dostavljeno je jako šturo'', rekao je Novak i dodao kako treba mijenjati način na koji se podnose izvještaji.

Kažimir Milićević ispred Kluba HDZ-a BiH rekao je kako su izvještaj loše urađena i da će oni morati biti detaljno urađeni.

''Izvještaji ne mogu biti kao dnevnici građevinskih sadržaja'', rekao je.

Sanel Kljako u ime Koalicije za Mostar rekao je kako izvještaji ne nude dovoljno informacija i kako njihova metodologija treba biti promijenjena.

''Neusvajanje ovih izvještaja ne proizvodi se nikakvo javno dejstvo'', rekao je Kljako i predložio da ubuduće loše poslovanje bude kažnjavano smjenom.

Rasprava o kulturnim ustanovama pretvorila se u jednom trenutku u raspravu o nacionalnim predznacima ustanova.

Na sreću, kratko.

Kopirati
Drag cursor here to close