Glas umjetnosti

Izložbom studenata ALU Široki Brijeg otvoren drugi po redu "mostArt fest"

Kultura / Umjetnost | 26. 06. 2012. u 21:56 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložbom studenata Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu, 26. lipnja je u Galeriji Katarine Kosače otvoren drugi po redu "mostArt fest".

Ovaj festival je u organizaciji studenata Povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta u Mostaru, a predstavlja mlade ljude koji žele prekinuti začarani krug depresije, monotonije, te pružiti svojim sugrađanima nešto drugačije.

Fotografije s izložbe možete pogledati u galeriji.

Cilj organizatora je ovim festivalom uključiti mlade i talentirane studente u likovne projekte, promovirati likovna postignuća obrazovanih umjetnika te na taj način obogatit kulturni program našeg grada. 

MostArt fest je neafirmirani festival, namjenjem mladim umjetnicima, koji su pokrenuli studenti za mlade, da pokažu neku drukčiju notu boju i želju za stvaranjem nečeg novog. Ovaj festival je okvirno zamišljen da traje tri dana, prošle godine smo u sklopu festivala imali i kratke filmove, ali smo taj dio izostavili, te smo ubacili profesionalne likovne radove. Moram istaknuti da mi je jako drago što nam je uspjela suradnja sa studentima s Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg.” rekla je za Bljesak.info Maja Gagro, jedna od organitaorica ovog festa.

Umjetnici su proroci modernog doba, oni su ti koji nas bude, intrigiraju, a ponekad i zaprepaste kako bi nas izvukli iz svakodnevnice i pokazali nam svoj svijet. Umjetnost tada postaje medij kojim se prenose poruke poruke do ‘običnog čovjeka’.

Ulogu medija prvu večer su uspješno preuzeli mladi studenti četvrte i pete ALU iz Širokog Brijega, u nadi da postoje oni koji ih žele čuti. Njihovi radovi pokazuju različitost pogleda na svijet, utjecaja narodne baštine, odraz svijesti i brige za prirodu te razvijanje empatije za svog bližnjeg i senzibiliteta za patnje i bol drugih.

Fenomenalna izložba popraćena je prigodnim glazbenim točkama, dok je ugođaj nadopunjen recitacijama i predstavljanjem autorskih pjesama mladih, talentiranih i ambicioznih studenata.

Festival traje tri dana od 26. do 28. lipnja. Prva večer (26.06.) je otvorena već spomenutom izložbom studenata Akademije likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu, u Galeriji Katarine Kosače, drugu večer  (27.06 u 20 sati) biti će predstavljena izložba fotografija studenata Povijesti umjetnosti u Galeriji Virus, dok će festival biti zatvoren izložbom likovnih radova studenata povijesti umjetnosti s Filozofskog fkulteta i studenata Nastavničkog fakulteta s odsjeka likovne umjetnosti u galeriji Michelangelo (28.06. u 19 sati).

Kopirati
Drag cursor here to close