Ulična umjetnost

Izložbom radova Dolores Veledar Perić započinje Street Arts Festival

Tijekom nedjelje pristizati će umjetnici iz Sarajeva, Tuzle, Njemačke i Brazila
Kultura / Umjetnost | 01. 09. 2019. u 08:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Osmi po redu Street Arts Festival u Mostaru počet će u nedjelju, 1. rujna, te trajati do 8. rujna.

Prvi programi su jutarnje street art radionice za djecu  na igralištu u Kalhanskoj ulici (Partizanovom igralištu), u sklopu koncepta Grad Ideaa , koje će voditi umjetnik iz Zagreba Mario Miličić- MANE MEI.  

Na ovoj lokaciji u subotu je održana arhitektonska, glazbena i sportska radionica te performans cirkusantice Nikoline Majdak, priopćili su organizatori festivala.

Tijekom nedjelje pristizati će umjetnici iz Sarajeva, Tuzle, Njemačke i Brazila, a oslikavanje murala  će pored igrališta,  također početi na Bulevaru.

Festival će se službeno otvoriti prvom samostalnom izložbom ''Storytelling in Collage'', Mostarke  Dolores Veladar Perić u Galeriji Mujaga u 19 sati.

Nakon izložbe publika će imati priliku doživjeti prostor igrališta na glazbenom događaju ''PartYzen'', gdje će nastupiti kolektiv Jah Forcefield iz Sarajeva, navode u priopćenju. 

Street Arts Festival proteklog tjedna je ugostio Lunara -  jednog od najutjecajnijih street art umjetnika iz Hrvatske i regije , koji je oslikao mural na zidnoj površini Galerije Virus.

Građani Mostara, navode organizatori, aktivno su se uključili u ovu umjetničku festivalsku priču apliciranjem  svojih zidnih površina za oslikavanje i to je dalo na značaju kolektivitetu te buđenju kolektivne svijesti o umjetnosti i javnom prostoru.

Urbani markeri koji nastaju u produkciji festivala šire se u jednu od najljepših galerija ulične umjetnosti na našim prostorima te postaju turistička atrakcija.

Kopirati
Drag cursor here to close