Tomislavgrad

Izložbom 'Hommage Virgiliju Nevjestiću' započeli Dani svetog Nikole Tavelića

Tradicionalna duhovno-kulturna manifestacija "Dani sv. Nikole Tavelića" započela je u galeriji Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu.
Kultura / Umjetnost | 06. 07. 2019. u 11:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalna duhovno-kulturna manifestacija "Dani sv. Nikole Tavelića" započela je u petak otvaranjem izložbe "Hommage Virgiliju Nevjestiću” u galeriji Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu.

Na samom početku nazočne je pozdravila ravnateljica Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu Danijela Papić koja se posebno zahvalila obitelji Nevjestić na izlošcima ustupljenim za izložbu, kazavši da su Tomislavgrađani sretni što imaju Duvnjaka Virgilija Nevjestića, jednog od najboljih grafičara svijeta, a da toga nisu ni svjesni. 

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin istaknuo je da se Virgilije nikada nije odrekao svojih korijena te poručio mladima da gdje god budu ne zaborave tko su, što su i odakle dolaze. 

Izložbu je, inače, otvorila Vesna Jurić Bulatović iz zagrebačkoga Muzeja za umjetnost i obrt, a u svom obraćanju osvrnula se na važnost onoga što je bio i što je sve radio velikan svjetske umjetnosti Virgilije Nevjestić te "koliko nas je taj umjetnik zadužio uz vrijednosti koje imaju njegova djela". 

Izložba je organizirana u prigodi 10. obljetnice smrti Virgilija Nevjestića, svjetski poznatoga grafičara, umjetnika i pjesnika čiji su radovi izlagani u Zagrebu, Sarajevu, Beogradu, Milanu, Parizu, Bostonu, Tokiju, Firenci, Londonu, Rimu, Hagu, Bruxellesu, Vancouveru i New Yorku.

Kopirati
Drag cursor here to close