Mostarsko proljeće

U Mostaru izložba umjetnice Natalije Šušnjar

Natalija Šušnjar rođena je 29. srpnja 1993. u Splitu.
Kultura / Umjetnost | 24. 11. 2021. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu Mostarskoga proljeća 2021. – XXIII. Dana Matice hrvatske, u petak 26. studenog u 12 sati, u Galeriji Rondo (HD Kosača) u Mostaru, bit će otvorena izložba mlade umjetnice Natalije Šušnjar pod nazivom: This is volume 2. – Manifestacija svijesti više razine/ Instalacija – Portal 5.

Voditelj likovnog programa i autor ciklusa predstavljanja mladih umjetnika na ovogodišnjim Matičinim Danima u Mostaru Dragan Marijanović, u katalogu je izložbe, između ostaloga, napisao:

„Beskrajnost i svevremenost jesu pojmovi koji definiraju i sugeriraju čovjekovu nemogućnost ostvarivanja značajnijih uloga u njima. Valjda zbog pojedinačne kratkoće života pa makar se radilo i o milijardama tih života u kontinuitetu. Te se život, kao pojam i pojava, nekako utiska  među rečene pojmove kao prateća pojava…

…Natalija zahvatom u prostoru instalira vlastitu percepciju ljepše stvarnosti, tananim plastičnim vrpcama koje reflektiraju i boje svjetlo, ona zapravo metaforira cijelu ovu priču, kojom prelazi granicu koju je netko ili nešto drugo postavio. I uspijeva stvarno učiniti nestvarno lijepim.“

Natalija Šušnjar rođena je 29. srpnja 1993. u Splitu. Osnovnu i srednju školu završila je u rodnome Posušju, a 2013. god. upisuje Akademiju likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu, smjer slikarstvo. Magistrirala je 2018. godine, u klasi dr. art. Silve Radić. Njezin završni rad zasniva se na prostornom slikarstvu, odnosno instalacijama velikih promjera, pomoću kojih deformira prostor i stvara novu viziju. Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama i kolonijama, a 2019. god imala je prvu samostalnu izložbu. Danas se aktivno bavi suvremenom umjetnošću, te kroz instalacije i performans iznosi svoju viziju stvarnosti i postojanja. Ove je godine otvorila prvu galeriju u posuškoj općini s ciljem kulturnog osvješćivanja te kako bi omogućila brojnim umjetnicima nesmetan rad, stvaranje i izlaganje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close