Street Arts Festival

Izložba ''Ulica je Open Source'' i bend InTheRoom gostuju na Street Arts Festivalu  

Street Arts Festival nastavlja s programom StreetArTura urbane intervencije u okviru druge faze ovogodišnje festivalske priče.
Kultura / Umjetnost | 03. 10. 2017. u 08:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Street Arts Festival nastavlja s programom StreetArTura urbane intervencije u okviru druge faze ovogodišnje festivalske priče. Tijekom cijelog mjeseca Mostar će nastaviti pristizati umjetnici iz gradova BiH i inozemstva i prenositi svoje stvaralaštvo u javne prostore  i galerije, priopćeno je.

Neizostavan dio mostarskog festivala su mladi lokalni autori kojima se sudjelovanjem na ovom festivalu pruža prilika da se afirmiraju i umrežavaju s umjetnicima iz cijeloga svijeta.

U petak 6. listopada 2017. godine s početkom u 20 sati bit će organizirano ''Druženje na Konaku'' (Pored građevinske škole) gdje će biti održana Izložba u Galeriji Soba ''Ulica je Open Source'' Alije Kambera iz Tuzle. Kamber će kroz svoje fotografije predstaviti kako smo svakodnevno okruženi umjetnošću u javnom prostoru i kako ta umjetnost ne prolazi nego vremenom postaje još zanimljivija. Večer će upotpuniti i prigodan glazbeni program kojeg će izvoditi Djevi: Furaun, Andrej Jelić, Igor HDP & Yoshkan. 

Publici će se u subotu, 7.10.2017. u OKC Abrašević predstaviti sarajevski bend InTheRoom sa vlastitim kompozicijama „Die Neu Kraut“ stila u kojem bass gitaru, bubanj i gitaru kombiniraju sa saxofon, synthom i efektima.

StreetArTura urbane intervencije ugostit će i likovnjake iz Sarajeva. Riječ je o Smirni Kulenović i Vedranu Poročaninu, koji će oslikavati prostor na Konaku i u blizini Univerziteta.

Ovo izdanje Street Arts Festivala  podržava Veleposlanstvo Sjedinjenih američkih država u BiH, Agencija lokalne demokracije Mostar, Vijeće mladih Grada Mostara, OKC Abrašević. Impelemntator projekta je Udruženje za afirmaciju arhitekture, kulture prostora i vizualnih umjetnosti „Fora“. 

Kopirati
Drag cursor here to close